En SAS-strejke vil ramme Norge hårdest

13

BAGGRUND: Hvis 400 norske SAS piloter fastholder, at de ifølge SAS vil have mere og bedre forhold end deres danske og svenske kolleger, vil en strejke ramme norsk indenrigstrafik hårdest.

Af Ejvind Olesen

Der er fortsat et par dage tilbage i forhandling mellem SAS og Norsk Flygerforbund og fagforeningen Parat, begge med norske piloter i det skandinaviske flyselskab. Netop det skandinaviske truer med at slå revner på mange andre områder end i cockpittet.

I SAS er man godt træt af det evige vrøvl med nordmændene på et tidspunkt, hvor man netop har afsluttet en treårig overenskomst med deres danske og svenske kolleger. Og en konflikt kan sagtens medføre, at endnu flere ruter udstykkes til datterselskabet i Irland med baser i London og Malaga med start den 2. november.

I går sagde den danske pressechef Mariam Skovfoged til standby.dk: ”Vi vil gerne finde en løsning i Norge, ligesom det er sket i Danmark og i Sverige. I Norge har de sagt nej til det samme tilbud, som både de svenske og danske foreninger har sagt ja til. De vil have endnu mere, og derfor har de så valgt at strejke”.

Der er ikke mange lande, der er så afhængig af flytransport som Norge, skrev Thorbjørn Lothe fra NOH Luftfart i sommer. Bliver de ramt hårdt af strejken?

”Det er for tidligt at sige, hvordan en eventuel strejke vil påvirke trafikken her i Danmark. Det vil blive meget omfattende i Norge, men vi kan endnu ikke sige, hvilke ruter det vil have mest påvirkning på”, siger Mariam Skovfoged.

Det er en mere eller mindre officiel hemmelighed, at strejken i sin yderste konsekvens kan ende i en lockout af al SAS trafik i Norge, og det kan en ny norsk regering ikke tåle ret længe. Norge er allerede begyndt at sælge ud af statens aktier i SAS.

Det knager i fugerne, og piloterne kan blive årsag til, at korthuset fra 1946 braser sammen.

Skriv en kommentar

13 Comments on "En SAS-strejke vil ramme Norge hårdest"

Notify of
avatar
baggen
baggen

For det første er det korrekte antallet norske SAS-piloter 558 og ikke 400. Så er spørsmålet EO om du har sett tilbudet fra SAS til de danske, svenske og norske piloter? Du går på “autopilot” og legger til grunn at SAS ledelse snakker sant?
Du har rett i at fly er en viktig del av infrastrukturen i Norge, og at det skaper problemer raskt. Norwegians fly er fulle fra før, og en streik i SAS betyr at alle “Eurobonus-hunters” vil få problemer. At det blir en krise for den nye norske regjering kan jeg ikke se.

Timber
Timber

Det er vel 598 SAS piloter som streiker fra torsdag.

Lennart P
Lennart P

Under tiden sætter så Norwegian ind største mulige fly, og til maks priser.

Dick Hofman
Dick Hofman

Kan ikke booke på Norwegian hjemmeside 13,14 og. 15 september

Timber
Timber

Nei. SAS har bare en flytype, Boeing 737-800, de er alle like store, på europeiske ruter. SAS Norge er ingen konkurrent til Norwegian på longhaul fra Oslo. De har bare en rute, til Newark, og et par ganger i uken til Miami.

Timber
Timber

Skulle være, Norwegian, har bare en flytype….

Klaus
Klaus

Og straks blev dette et forum for en Norwegian ansat der sad og klappede i sine små hænder. Og hvor er du ynkelig at du nu sidder under 4 dæknavne og kommenterer på dine egne opslag.

baggen
baggen

Paranoid? (Jfr “Jeg hadde ikke vært paranoid hvis ikke alle fulgte etter meg”)

Klaus
Klaus

I det mindste er du trods alt ærlig om det… Kos dere, som man siger på norsk

baggen
baggen

“Jag er inte-lligent!” . “Inte jag heller!”

Klaus
Klaus

Det er flot Erik, jeg er glad på dine vegne 🙄

Timber
Timber

Ta det med ro, SAS-nicks. Tråden dreier seg om streik hos SAS, og ikke noe annet.

Ole K
Ole K

Tvivler voldsomt på at denne Timber skulle være ansat i Norwegian eller noget andet flyselskab, så dumme er de vel heller ikke …

wpDiscuz