SAS tæt på to nye langruter

sas-a330-300LUFTFART: Så er det lige op over med lanceringen af de to nye langruter. Den kan komme allerede i denne uge. Meget tyder på, at den ene bliver fra København, selv om SAS langt fra er glad for prisniveauet i Københavns Lufthavn.

I løbet af kort tid er SAS klar til at afsløre, hvor de bebudede to nye langruter skal gå til og fra. Og hvornår de sættes i trafik.

Valget er tilsyneladende faldet på København til den ene, selv om SAS-ledelsen har været meget i tvivl på grund af en betydelig forskel i prisen mellem København og de to øvrige store lufthavne i Skandinavien, Arlanda og Gardemoen.

Så sent som i det nye nummer af Stand By, siger drifts-og koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen til spørgsmålet om det er rigtigt, at København er den dyreste at etablere nye ruter fra: ”Udgifterne til lufthavnene ved starten af en rute er blevet en væsentlig del. Og ja, København er betydeligt dyrere end både Stockholm og Oslo. Det er ikke nogen hemmelighed.”

Det ligger i luften, at der bliver tale om en rute til USA og en til Fjerne Østen. Fire spritnye Airbus A 330-300Enchanced er på vej. To i år og to næste år.