SAS venskab med Lufthansa trak flest

fly sas stockholm arlandaVOR EGEN VERDEN: Det kom nok som en overraskelse for de fleste, at SAS koncernchef Rickard Gustafson fortsat anser Lufthansa for at være de bedste venner, efter at det tyske selskab for alvor har screenet den gamle partner af. – Det blev sidste uges mest læste her på siden.

Efter 15 år blev en joint-venture mellem Lufthansa og SAS afsluttet, og parterne gik hver til sit. Det kunne ikke være anderledes, forklarer koncernchef i SAS, Rickard Gustafson, i det store interview i den nye udgave af Stand By/TTG.

Alligevel betragter han fortsat Lufthansa som selskabets bedste venner. Også selv om Lufthansa er gået med United og Air Canada om en joint venture – uden SAS – over Nordatlanten.

På andenpladsen fulgte nyheden om, at Air Berlin dropper den meget populære rute fra København til Mallorca næste sommer, og som nr. tre var det endnu en SAS nyhed, nemlig at SAS i det afsluttede regnskabsår kom op på over 28 mio. passagerer.

Top 10 så således ud: 1. Fortsat bedste venner med Lufthansa, 2. Air Berlin dropper Mallorca, 3. SAS nåede op over 28 mio., 4. Farvel til kendt rejsebureau, 5. Overbooking problem for krydstogtselskaber, 6. SAS tæt på kollision, 7. Alitalia øger på København, 8. Tyske lokomotivførere lagt for had, 9. 90 minutter var god ide og 10. Charterrejsens fortræffeligheder (klumme).