Bovbjerg Klint. Foto: Bovbjerg Fyr.

Der satses stort på turisme i Nordvestjylland

Lokalpolitikerne skal nu tage stilling til, om man vil forøge bidraget til turistforeningen med 50 procent.

Lemvig-Thyborøn Turistforening har udarbejdet en strategi for turismen frem mod år 2022, og nu mangler foreningen politisk accept af, hvad det er, man vil – ikke mindst finansieringen af det.

Sagen blev vel modtaget i kommunens økonomi- og erhvervsudvalg, og politikerne tog godt imod strategiplanen. Udfordringen er, at det vil koste cirka 650.000 kroner mere årligt, end der er sat penge af til. Det kommunale tilskud var i 2017 1.175.000 kroner, så det vil sige, at man nu beder om cirka 50 procent mere, skriver Folkebladet Lemvig.

”Vi synes, der er rigtig mange gode ting i strategiplanen. Det kan vi se det fornuftige i. Men det er jo en markant forøgelse af det kommunale tilskud, og det kræver, at der ses på sagen en ekstra gang, for at vi kan øge bevillingen så markant”, siger borgmester Erik Flyvholm (V) efter første behandling i økonomi- og erhvervsudvalget.

Grundliggende forventer turistforeningen på baggrund af en analyse fra Dansk Erhverv, at omsætningen inden for turisme vil sige med cirka 84 millioner kroner mod år 2025 – og det svarer til 100 arbejdspladser.

Seks spor for turismen
For at få del i den fremgang har turistkontoret ændret sin dagligdag, så man kan koncentrere sig om markedsføring, branding og kommunikation. Det er slut med at sælge fisketegn og souvenirs, og turistkontoret i Den gamle Toldbold er af samme grund lukket. Turistinformation vil i fremtiden ske via nettet og infoskærme samt fra Kystcentret og Lemvig Bibliotek.

Og så vil man satse på seks spor, om man har fundet frem til i samarbejde med turistbranchen.

Thyborøn – aktiv ferie ved Vesterhavet. Målgruppen er gæste, som sætter pris på den vilde natur, fred og ro. Og som går efter aktive oplevelser af høj kvalitet.

Bovbjerg Klint – et UNESCO Geosite. Målgruppen er gæster, som vil se og opleve dette unikke natursted på Vestkysten. Få bestiller ferie på grund af stedet, men det er et ’must see’ for gæster i en radius af 100 kilometer.

Lemvig by – oplevelser ved Limfjorden. Gæster ved Limfjorden er på udkig efter gode oplevelser af vidt forskellig slags, lige fra en gåtur ved havnen, kulturbesøg, madoplevelser. Både tyskere, nordmænd og danskere nyder en dag i byen ved Limfjorden.

Klima, energi og erhvervsturister. Erhvervsturister interesserer sig typisk for klima og energi og har et højt døgnforbrug. En udenlandsk erhvervsturist bruger 2.150 kroner i døgnet, mens en dansk bruger 1.750 kroner. De stiller høje krav til overnatning, bepisning og den viden, de skal modtage.

Lystsejlere til attraktive havne. Lystsejlere i Thyborøn og Lemvig er typisk fra Danmark, Tyskland, Holland, Sverige og Norge. De besøger havnene fra maj til oktober. Deres interesser er restaurantbesøg, shopping, badning, kulturelle seværdigheder, cykelture, vandreture, museer og naturen.

Foodies og specielle oplevelser. Foodies er kendetegnet ved et højt døgnforbrug. Alle søger den gode oplevelse gennem lokal mad. Aktiviteter og oplevelser er en vigtig del af produktet.

I 2016 var der 767.547 overnattende gæster i området og de brugte 530 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Mindepark om historisk søslag i Thyborøn

Havnehop i Limfjorden

Flere tyske gæster til Limfjordslandet