Med nybyggede og netop åbnede Scandic München Macherei har Scandic nu seks tyske hoteller. I alt har Scandic 280 hoteller i seks lande. PR-foto: Scandic Hotels.

Scandic åbner nyt hotel i Tyskland

Den skandinaviske hotelkæde har netop åbnet sit sjette hotel i Tyskland. Denne gang i München. I alt har Scandic i år indviet ni nye hoteller, herunder koncernens største, Spectrum i København.

Nybyggede Scandic München Macherei med 234 værelser ligger i Münchens i Berg am Laim-distriktet.

”München er en vigtigt strategisk placering for Scandic, så det er spændende at åbne Scandics første hotel i byen. Vi fortsætter med at ekspandere i Tysklands største byer. Scandic München Macherei udvider vores tyske portefølje på et tidspunkt, hvor fritids- og forretningsrejsende i høj grad er vendt tilbage til vores hoteller,” siger Michel Schutzbach, europachef hos Scandic Hotels, i en pressemeddelelse.

Scandic har i forvejen to hoteller i Berlin, to i Frankfurt samt et i Hamborg. Hotellet i München styrker Scandics tilstedeværelse på det tyske marked, hvor Scandic nu er oppe på 1.645 hotelværelser i Tyskland.

Det nye hotel i Bayerns hovedstad byder ifølge Scandicn blandt andet på lounges og co-working områder. Konventionelle konferencelokaler er erstattet af to lokaler, der er ideelle til kortere møder, oplyses det.

En ny type hoteloplevelse til München
I pressemeddelelsen siger Carina Antic, direktør for Scandic München Macherei: ”Jeg glæder mig til at bringe en ny type hoteloplevelse til München. Vi har lagt stor vægt på at skabe en følelse af fællesskab her på Scandic München Macherei, og ud over hotelværelser, tilbyder vi rummelige loungeområder for eksempel også en tagterrasse med fantastisk udsigt mod Alperne.”

Hotelbygningen certificeres i henhold til LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), et internationalt bæredygtighedsvurderingssystem, der opfylder kravene til LEED Gold, oplyser Scandic.

Som på alle Scandic-hoteller spiller bæredygtighed også en central rolle på Scandic München Macherei. Hotellet skal miljømærkes efter Svanemærkets nye skrappe kriterier, når miljøcertificeringen indføres i Tyskland.

Miljømærkede produkter, kemikalier og 100 procent vedvarende elektricitet, ingen brug af engangsartikler, reduceret vandforbrug, en mere klimavenlig menu og reduceret madspild danner grundlag for certificeringen.

Årets 9. nye Scandic-hotel
Scandic München Macherei er Scandics sjette hotel i Tyskland og det niende hotel, Scandic har åbnet i år.

Der er blandt andet kommet tre hoteller i Danmark, hvor Scandic lige nu har 31 hoteller. Scandic overtog i starten af denne måned Munkebjerg Gruppens-hotel i Horsens, der nu fører navnet Scandic Opus Horsens. Omvendt stopper Scandic ved årsskiftet som operatør af et andet Horsens-hotel, Bygholm Park.

I starten af juni åbnede Scandic Nørreport i København med 100 værelser – og sidst i juni åbnede Scandic Spectrum mellem Tivoli og Marriott-hotellet ved Københavns Havn. Med sine svanemærkede 632 værelser er Spectrum-hotellet Danmarks sjettestørste hotel – og det største hotel i hele Scandic-koncernen. Den titel havde indtil da et af Scandics tyske hoteller, Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser.

Scandic er Nordens største hotelkæde med 280 hoteller og i alt 58.000 værelser. Selskabet opererer i seks lande, udover Danmark, Norge og Sverige også i Finland samt Polen og Tyskland.

Det første Scandic hotel åbnede i 1963 – dermed har kæden 60-års jubilæum næste år.

 

Relaterede artikler:

Scandic overtager kendt jysk hotel

Tysk hotelkæde kigger på hoteller i Danmark

Københavns hotelboom er gået i stå