De 21 der har gennemført Scandics talentfabriks kursus i 2023-34. PR-foto: Scandic Hotel Group.

Scandic havde atter hoteltalenter på skolebænken

Nordens største hotelkoncern har i over 20 år gennemført årlig specialtræning af lovende yngre medarbejdere, Talent@Scandic. Årets hold er netop eksamineret, af de 21 var to fra Danmark.

De 21 deltagere i den nyeste udgave af Scandics interne lederudviklingsprogram Talent@Scandic bestod af ni fra Scandic i Sverige, seks fra Norge, tre fra Finland, to fra Danmark og én fra Scandic i Tyskland.

Deltagerne er de seneste syv måneder blevet undervist af ledere fra Scandic Hotels, specialister fra rejse- og hotelbranchen, mentorer og så videre. Nu er kandidaterne blevet eksamineret og er klar til kommende lederjobs i hotelkoncernen, der foreløbig har omkring 280 hoteller med 58.000 hotelværelser på 130 destinationer. Ved udgangen af første kvartal i år havde Scandic-koncernen over 9.700 ansatte.

Cirka 10 procent af Scandics kapacitet er i Danmark, hvor koncernen foreløbig har 29 hoteller og næsten 6.000 værelser. Scandic har cirka 1.500 medarbejdere i Danmark.

Scandics lederskabsprogram, Talent@Scandic, har til formål af udvikle fremtidens ledere i koncernen. Under træningen er de udvalgte talenter blevet undervist i blandt andet kommercielle forhold, lederskabskvalifikationer, økonomisk forståelse, operativ udvikling og projektledelse.

Kompetenceudvikling
I en pressemeddelelse fra Scandic siger Scandic Hotels Groups danske koncernchef, Jens Mathiesen: ”At uddanne, sikre og fastholde fremtidens talenter er en vigtig faktor for Scandic – og vi følger vores talenter og deres fortsatte udvikling nøje. Jeg er stolt over Scandics mange talenter.”

Nogle af hovedhjørnestenene i Talent@Scandic er områder som Empower, Build trust, Inspire og Collaborate.

I forbindelse med starten af det nu afsluttede 2023-24 Talent@Scandic-kursus, sagde Maud Samuelsson, HR-chef og ansvarlig for lederskabsudvikling i Scandic Hotels Group:

”Det er enormt vigtigt for os, at vi gennem vores investering i både de ansatte samt ledelsesprogrammet sikrer, at vi også i fremtiden fortsat både har inspirerende forbilleder og dygtige ledere. Træning er et område, som vi investerer meget tid og mange ressourcer i med henblik på at skabe forudsætningerne for, at de ansatte kan få succes som ledere og mennesker.”

 

Relaterede artikler:

Scandic ændrer i sit loyalitetsprogram

Scandic starter 2024 med millionunderskud

Stor dansk hotelkoncern hyldede sine mange elever