Scandic henter nye ansatte udenfor hotel-branchen

HOTELLER: Når Scandic Spectrum åbner i 2021 med 632 værelser i det centrale København bliver det koncernens største hotel. Det giver 200 nye jobs – i disse år skaber Scandic 700 arbejdspladser i København og Aarhus. Men ikke alle skal findes i hotel-branchen.

”I år har Scandic Hotels over en mio. overnatninger på sine foreløbig 24 hoteller i Danmark. Vi forudser, at det kommende Spectrum-hotel årligt vil have ca. 180.000 overnatninger, men op til 400.000 besøgende, f.eks. konference- og restaurantgæster,” siger adm. direktør for Scandic i Danmark, Jens Mathiesen, til standby.dk

Det kommende Spectrum bygges for ca. 1,5 milliarder kr. på Kalvebod Brygge. Det bliver genbo til Marriott Copenhagen Hotel, Danmarks største 5-stjernede hotel med 406 værelser, og nabo til hotelkæden Arp-Hansens 585 værelsers store og tredje Wakeup-hotel i København, der åbner næste år.

Spectrum bliver største hotel i hele Scandic-koncernen. Den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser.

”De norske investeringsselskaber, Havfonn og Hathon Holding, bygger Spectrum, hvor Scandic bliver lejer. Bagefter skal Scandic indrette værelserne, det koster 80-100.000 kr. pr. værelse. Hertil kommer omkring samme beløb til restauranter, konference osv.,” siger Jens Mathiesen og tilføjer: ”Spectrum vil give 200 arbejdspladser. Samlet skal Scandic de kommende år ansætte op mod 700 medarbejdere, til vores hotel i Kødbyen i København og det udvidede Falkoner-hotel på Frederiksberg samt vores kommende store hotel på havnen i Aarhus med 150 medarbejdere.”

Scandic vil ikke støvsuge

Scandic får de kommende år brug for op til 700 nye medarbejdere i primært København og Aarhus.

”Men vi kan ikke skaffe de 700 ved at støvsuge markedet hos vores kolleger og konkurrenter. Derfor skal vi finde nye ansatte fra andre brancher og sektorer, fra andre serviceerhverv og omskole dem. Vi skal have flere kokke og tjenere. Der bliver kamp om dem. Derfor skal vi styrke uddannelse af bl.a. kokke og tjenere. Det bliver en stor udfordring,” siger Jens Mathiesen.

Samlet får de kommende tre nye Scandic-hoteller i København 1.339 værelser. Herefter har Scandic 3.500 værelser i Storkøbenhavn og samlet 6.000 værelser i Danmark og de snart i alt 28 hoteller.

I sidste halvdel af næste år åbner Scandic sit nyeste hotel, Kødbyen, i det centrale København. Det får 372 værelser – bygningen finansieres af den norske pensionskasse KLP. Scandic Kødbyen får bl.a. også plads til 400 konferencegæster.

I første halvdel af 2019 er Scandic klar med det forstørrede Falconer Hotel på Frederiksberg i København. Det bliver udvidet til 337 værelser – ca. en fordobling fra i dag. Falconer-bygningen ejes af pensionskassen PFA.

Det næststørste Scandic-hotel i støbeskeen i Danmark er det kommende ved Aarhus Havn. Det forventes at åbne i 2021 med op til 500 værelser i et 13-14 etager højt hotel samt med plads til ca. 2.000 gæster i en kongressal, der ved koncerter kan rumme 3.500. Med sine op til 500 værelser bliver Scandic i Aarhus havn det største hotel uden for København.

Det første Scandic hotel åbnede i 1963 – i dag har Nordens største hotelkæde 15.000 ansatte på dets foreløbig 230 hoteller med omkring 45.000 hotelværelser i drift og under opførelse. ​