Tegning af det kommende Scandic Helsinki Garden, der står til at åbne i 2028. Illustration: Scandic Hotels.

Scandic Hotels vokser igen i Finland

Mens Scandic i dag har 15 af sine 61 finske hoteller i Helsinki, får Nordens største hotelkæde de kommende år yderligere to i den finske hovedstad. I 2026 åbner Scandic stort nyt hotel i Aarhus.

Scandic Hotels har indgået en langtidsaftale med bygningsejeren Projekti om at drive yderligere to hoteller i Helsinki med tilsammen 459 værelser.

Det skriver Scandic i en pressemeddelelse. De nye hoteller kommer ved Garden Helsinki, der ifølge Scandic er en ny bydel med blandt andet en multievent-arena et par kilometer fra Helsinkis centrum.

Som led i aftalen skal Scandic drive et Scandic Go hotel med 232 værelser fra sit nye lavpriskoncept, Go, og et 227 værelser stort Scandic-hotel, der åbner i 2028 ved Garden Helsinki

Ved udgangen af årets andet kvartal havde Scandic 86 hoteller i Sverige, 84 i Norge, 61 i Finland, 30 i Danmark samt otte hoteller i Polen og navnlig Tyskland. I alt omfatter porteføljen foreløbig 269 hoteller med en samlet kapacitet på 55.930 værelser.

Fem millioner hotelovernatninger i Helsinki
I pressemeddelelsen om de to kommende finske hoteller, siger Jens Mathiesen, Scandic-koncernens danske koncernchef:

”Scandic fortsætter med at styrke sig på attraktive markeder, hvor vi ser stort potentiale. Alene Helsinki-regionen forventes at nå op på fem millioner hotelovernatning i 2026; derfor er det vigtigt at fortsætte Scandics vækst i Helsinki ved at tilføre yderligere to hoteller, der bliver integreret i Garden Helsinki.”

De to kommende Scandic-hoteller i Helsinki-regionen bliver certificeret med det nordiske miljømærke Svanen, som Scandic benytter.

På vej med storhotel i Aarhus
Scandic er i øvrigt på vej med et stort hotel i Aarhus’ nye bydel, Aarhus Ø. Her åbner i 2026 et Scandic-hotel ved havnen med 37.000 kvadratmeter og 342 værelser, hvilket er færre end de 500 som oprindeligt var planlagt, men antallet af værelser blev nedskaleret som følge af COVID-19-pandemien.

Spaområdet bliver en central facilitet på det kommende Scandic-hotel, da analyse ifølge Scandic har vist, at Aarhus mangler et spahotel. Derfor har man udviklet idéen om en spa på omkring 2.000 kvadratmeter. Den bliver placeret på hotellets 15., 16. og 17. etage, hvor gæsterne vil have udsigt over Aarhusbugten.

Derudover vil hotellet også blive indrettet med blandt andet en skybar og tagterrasse. Scandic Hotels driver i forvejen tre hoteller i smilets by, der tilsammen har en kapacitet på 541 værelser.

 

Relaterede artikler:

Scandic åbner første hotel med nyt varemærke

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel

Hoteller trækker sig fra miljøpris efter afsløring