I første omgang bliver det kun Scandic-hotellet Webers i København som bliver til et Scandic Go i Danmark, kædens nye varemærke. Arkivfoto fra Scandic Hotels.

Scandic klar med nyt hotelvaremærke

Nordens største hotelkæde går ind i budgetsegmentet og omdanner et antal af sine hoteller til et nyt varemærke, Scandic Go. I første omgang er fem hoteller udtaget, herunder ét i Danmark.

Scandic Go skal ifølge hotelkæden ”tilbyde et mere strømlinet hotelkoncept i det voksende økonomisegment.” Scandic vil som en begyndelse lancere fire hoteller under det nye Scandic Go-varemærker – to i Stockholm og to i Oslo. Danmark får sit første Scandic Go i løbet af andet kvartal 2021 i form af Scandic Webers tæt på Hovedbanegården i København.

I en pressemeddelelse siger Scandics koncernchef, danske Jens Mathiesen: ”I de store byer har vi set ændringer i den måde, som hotelgæster bruger tid både på og uden for vores hoteller. Derfor er det perfekt timing at udvide vores tilbud og etablere Scandic i et segment, hvor vi ser et stort vækstpotentiale.”

Økonomisegmentet inden for hotelbranchen er vokset støt i de seneste år og forventes at vokse yderligere fremover, noterer Scandic.

Scandic Go vil tilbyde kompakte værelser betjent af gæstens egne, digitale enheder – pakket ind i ungt og urbant design. Ind- og udcheck samt adgang til værelserne vil foregå via Scandics app. Videre vil casting fra gæsternes personlige enheder til tv’et blive prioriteret fremfor en bred vifte af tv-kanaler.

De første fire Scandic Go-hoteller lanceres i Stockholm og Oslo i løbet af fjerde kvartal 2020.

Foreløbig kun et Scandic Go i Danmark
Til STANDBY.dk siger direktør for Scandic Hotels i Danmark, Søren Faerber:

”Vi ved, at der er et marked for økonomi- eller budgethoteller. Scandic Go er et produkt, hvor produktet er skrællet lidt mere ind til basics og der er fjernet nogle af de udenoms ting som nogen bruger og andre ikke bruger.”

Søren Faerber tilføjer: “Dette marked har en meget større vækst, den generelle vækst er omkring fem procent, mens dette område har næsten dobbelt så stor vækst. Den kommer fra en ny generation af rejsende, der bruger det digitale. Man kan her bruge sin telefon til check-in, åbne hoteldøren, få kvittering.

Vi går efter området med premium economy. Det produkt kommer der stadig mere af, hvor man skræller produktet ind til et minimum, men stadig med fokus på cool, design, urban og så videre,” siger Søren Faerber og tilføjer:

“Go er et supplement til Scandic-familien. Jeg skal ikke udelukke, at der kommer flere Go-hoteller i Danmark, men i første omgang bliver det kun Webers-hotellet i København.

Vi har ikke planer om at konvertere en række af vores 27 eksisterende Scandic-hoteller til Go-hoteller. Nu åbner vi den dør med for eksempel mindre værelser i nye hoteller, som vi skal drive. Dette er en del af vores vækststrategi, at rulle ud med Scandic Go. Der er et marked for det og det giver os et stort åbent vindue i forhold til yderligere vækst,” siger Søren Faerber.

Relaterede artikler:

Her skal Tour de France-rytterne bo i Danmark

Scandic Hotels sætter strøm til flere elbiler