Scandic Nørreport. (Foto: ATP Ejendomme | PR)

Scandic oplever høj efterspørgsel og stigende priser

Andet kvartal sluttede med et millionoverskud hos Scandic Hotels, og ifølge koncernchefen gik udviklingen på markedet i den rigtige retning. Belægningen var højest på kædens danske hoteller.

Scandic Hotels har 86 hoteller i Sverige, 84 i Norge, 61 i Finland, 30 i Danmarks samt yderligere otte hoteller, der ligger i andre lande i Europa. I alt omfatter porteføljen 269 hoteller med en samlet kapacitet på 55.930 værelser.

Kæden har netop offentliggjort resultaterne for årets andet kvartal, der omfatter perioden fra april til og med juni. I løbet af disse tre måneder har Scandic haft en omsætning på 5,6 milliarder svenske kroner, hvilket svarer til 3,6 milliarder danske kroner.

Det er forbedring sammenlignet med andet kvartal i 2019, da Scandic på daværende tidspunkt landede en omsætning på 4,8 milliarder svenske kroner (3,1 milliarder danske kroner), og der er dermed tale om en stigning på 16,6 procent.

Belægningsgraden var højest i Danmark
Kvartalsresultatet er derudover endt som et overskud. Regnskabet viser, at Scandic Hotels kom ud af de tre måneder med et positivt resultat, der beløb sig til 271 millioner svenske kroner (175,4 millioner danske kroner).

Det er en stigning på 56,6 procent i forhold til andet kvartal for fire år siden. Dengang skulle resultatet også skrives med sort blæk, og det endte på 173 millioner svenske kroner. I danske kroner svarer det til 112 millioner.

Den gennemsnitlige belægningsgrad på kædens hotelværelser var 63 procent i løbet af de netop forgangne tre måneder, mens den gennemsnitlige indtægt per hotelværelse til salg har været 828 svenske kroner (536 danske kroner) og gennemsnitsprisen for et værelse har været 1.315 svenske kroner, som er det samme som 851 danske kroner.

Det oplyses desuden, at belægningen var højest i Danmark i de tre måneder, mens den var lavest i Norge i april og maj og i juni indtog Finland sidstepladsen.

Ser lyst på den kommende tid
Jens Mathiesen, der er koncernchef for Scandic Hotels, erklærer sig tilfreds med andet kvartal.

”Udviklingen på hotelmarkedet har haft fart på i løbet af kvartalet, hvor der har været høj efterspørgsel og en positiv udvikling i priserne, der var drevet af en stor interesse for fritidsrejser og efterspørgsel på afvikling af møder og konferencer.”

Han fortæller desuden, at koncerter, sportsbegivenheder og andre lignende aktiviteter har medvirket til at trække udviklingen i den rigtige retning, ligesom topchefen regner med, at den fortsætter hen over sommeren.

”Vi har en forventning om, at tredje kvartal ligeledes bliver stærkt og vil være drevet af et fortsat højt niveau af fritidsrejser i løbet af sommeren, og henimod slutningen af kvartalet venter vi os flere forretningsrejsende. Baseret på den nuværende bookingindgang forventer vi belægningsgrader på linje med dem i samme kvartal sidste år, men til højere gennemsnitlige værelsespriser.”

I tredje kvartal 2022 var den gennemsnitlige belægningsgrad på kædens hoteller 70,5 procent og gennemsnitsprisen var 1.242 svenske kroner, som svarer til 804 danske kroner.


Relaterede artikler:

Første nye Scandic Go-hotel åbner i Stockholm

Scandic åbner stort hotel i Tyskland

Danmark bidrog til Scandics bedste kvartalsresultat