Det nye Scandic Frankfurt Hafenpark; PR-foto.

Scandic åbner stort hotel i Tyskland

Scandic Frankfurt Hafenpark er navnet på Scandic Hotels sjette hotel i Tyskland, der åbner i disse dage med 505 værelser og plads til møder og konferencer fordelt på 14 mødelokaler.

Det nye Scandic-hotel ligger blandt andet tæt på Den europæiske Centralbank. Hotellet har 505 værelser og suiter, samt møde og konferenceplads til 570 personer, skriver Scandic i en pressemeddelelse.

Det nye Scandic-hotel i Frankfurt indgår i det nye byudviklingsprojekt Hafenpark Quartier Frankfurt. Hotellet har blandt andet stort ballroom, fitness, sauna og restaurant med plads til 320 spisende gæster.

”Hafenpark Quartier giver denne del af Frankfurt et pulserende nyt område fyldt med energi,” siger Michel Schutzbach, Europachef hos Scandic Hotels. Direktør for det nye Scandic-hotel er Heiko Kain.

Udover Danmark og Tyskland har Scandic også hoteller i Sverige, Norge, Finland og Polen. I Danmark har Scandic-koncernen 30 hoteller.

Fokus på bæredygtighed
Også det nye Scandic-hotel i Frankfurt har stor fokus på bæredygtighed.

Der er fokus på ikke at have engangs-emballage ligesom hotellet skal Svanemærkes og bygningen forventes miljøcertificeret med DGNB Guld, oplyser Scandic.

Scandic Frankfurt Hafenpark er Scandics sjette hotel i Tyskland, hvor Scandic nu i alt har 2.150 hotelværelser. Der er også tyske Scandic-hoteller i foruden Frankfurt også Berlin, Hamborg og München.

Hele Scandic Hotels Group tæller foreløbig 280 hoteller i 130 byer i de seks lande med mere end 58.000 hotelværelser.

112 procent stigning i Danmark og tre nye hoteller
I 2022 var omsætningen for Scandic i Danmark på 2,3 milliarder svenske kroner, cirka 1,5 milliarder danske kroner. En stigning på næsten 112 procent sammenlignet med 1,1 milliarder svenske kroner i 2021.

Scandic havde ifølge årsregnskabet 31 hoteller i Danmark ved udgangen af 2022, men netop ved årsskiftet 2022/23 overgik driften af Scandic Bygholm Park ved Horsens til Comwell. Dermed har Scandic på nuværende tidspunkt 30 hoteller i Danmark med 6.036 værelser.

Sidste år fik Scandic tre nye hoteller i Danmark: Nørreport i København, Opus ved Horsens og så hele Scandic-koncernens nye flagskib og største hotel, Scandic Spectrum i København, med 632 værelser.

 

Relaterede artikler:

Nordens største hotelkæde fordobler omsætning

Scandic åbner nyt hotel i Tyskland

Stor hotelkæde har mindre direktørrokade