Det seks etager høje Scandic Spectrum åbner i dag i København som koncernens største hotel. Til efteråret får Scandic sit 31. hotel i Danmark. Illustration: Scandic Hotels.

I dag får Danmark det største Scandic-hotel

Med 632 værelser er Scandic Spectrum i København største hotel blandt alle Scandic-koncernens over 280 hoteller. Spectrum, der skaber 130 nye arbejdspladser, er kædens 30. hotel i Danmark.

”Alle de værelser, vi skal bruge den kommende tid på Spectrum, er klar. Det er småting, der mangler på de resterende værelser, og de bliver klar de kommende uger. Der er allerede booket godt op på værelser og i konferencen på Spectrum i næste uge, og så glæder vi os til de store dage omkring Tour de France. Her skal lave morgenmad til over 1.100 gæster.”

Det siger Ole Høgh, distriktsdirektør hos Scandic Hotels for Østdanmark, til STANDBY.dk

Med Spectrum-hotellet, der åbner i dag mellem Tivoli og Marriott-hotellet ved Københavns Havn, har Scandic nu 30 hoteller i Danmark, heraf 14 i Storkøbenhavn med 3.786 værelser.

”Under Tour de France-dagene i København har vi allerede flere udsolgte hoteller og vi forventer at København bliver ret godt fyldt op,” siger Ole Høgh og tilføjer:

”Sommeren ser fornuftig ud. Den bliver meget nordisk baseret samt med nordeuropæiske gæster i køreafstand fra Danmark. Der er dog også begyndt at komme nordamerikanske gæster, der har en højere betalingsvillighed.”

Et dynamisk og imødekommende hotel
Direktør for Spectrum-hotellet er Kirsten Glente Grindsted, der i en pressemeddelelse fra Scandic siger:

”Scandic Spectrum får et bredt udbud af oplevelser. Vores vision er, at hotellet skal være et dynamisk og imødekommende hotel.”

Og Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark, siger i pressemeddelelsen: ”Som den største hoteloperatør i Norden ser vi et stort potentiale i dette nye og anderledes hotel.”

Danmarks sjettestørste hotel
Med 632 svanemærkede hotelværelser bliver Scandic Spectrum i København det sjettestørste hotel i Danmark.

De fem største hoteller i Danmark er CabInn Copenhagen med 1.202 værelser, fulgt af AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med 811 værelser, Wakeup-hotellet, under Arp-Hansen Hotel Group, i Borgergade har 770 værelser, CabInn Metro i Ørestad tæller 708, mens Tivoli Hotel & Congress Center, også under Arp-Hansen, har 679 værelser.

Bygherre for Scandic Spectrum er to norske investeringsselskaber, Havfonn AS og Hathon Holding. Til udvikling og opførelse af Scandic Spectrum er disse to selskaber gået sammen i det danske selskab HM2.

Kæmpehotellet har 130 medarbejdere, eller team members, som det hedder hos Scandic med omkring 40 nationaliteter.

Ud over de 632 værelser har Spectrum møde- og konferencelokaler, to restauranter (restauranten på øverste etage, Ansvar – Greenery Lab, har kokken Martin Sørensen, som tidligere har været den københavnske Michelin-restaurant Noma, som køkkenchef), bageri, et 25 meter langt svømmebassin, fitness, spa og sauna og så videre. På hotellets øverste etage kommer blandt andet en Skybar med udendørs tagterrasser.

Scandic Spectrum bliver største hotel i hele Scandic-koncernen. Den titel har i dag Scandic Berlin Potsdamer Platz med 560 værelser. Det største Scandic-hotel i Danmark er i dag Scandic Copenhagen med 486 værelser.

Det første Scandic hotel åbnede i 1963 – dermed har kæden 60-års jubilæum næste år.

Relaterede artikler:

To kendte Horsens-hoteller skifter operatør

Scandic kan være på vej mod rekordkvartal

I dag åbner Scandics 29. hotel i Danmark

Hotelkæde må igen rykke åbning af sit største hotel

Nyt dansk storhotel giver stor direktørrokade