Scandlines fører retssag mod Femern-tunnel

Ifølge mediet Søfart vil rederiet sætter kurs mod Sø- og Handelsretten, fordi Femern A/S angiveligt er kommet med nedladende og forkerte oplysninger i et brætspil og en brochure.

Scandlines mener, at Femern A/S har overtrådt markedsføringsloven ved at komme med fejlagtige påstande om rederiets præstationer.

For eksempel går et brætspil for børn om tunnelprojektet angiveligt over stregen. Hvis en spiller lander med sin brik på Rødby eller Puttgarden, skal vedkommende stå over tre omgange på grund af omstigning til færgen.

Også en brochure indgår ifølge ’Søfart’ i sagen. Her nævnes det, at tunnelforbindelsen vil være åben altid, uanset vind og vejr, men det er for galt, fordi det antyder, at færgedriften er ustabil, mener adm. direktør i rederiet Søren Poulsgaard Jensen.

”Jeg synes ikke, det er i orden at behandle sin konkurrent på en så nedladende og perfid måde”, siger han ifølge ’Søfart’.

De to parter har holdt møde om sagen, men det har ikke ført til et resultat, som Scandlines er tilfreds med. Derfor er kursen nu sat mod Sø- og Handelsretten.