Scandlines sejler i dag den oprindelige Fugleflugtslinje mellem Rødby og Puttgarden samt mellem Gedser og Rostock med miljøvenlige færger. (Foto for Scandlines: Matthias Tasler)

Scandlines kopierer lavprisflyselskaberne

På færgeruterne til Tyskland fra både Rødby og Gedser vil Scandlines i højsæsonen tilbyde særlige lavprisbilletter, hvis der bestilles i god tid og kunderne er fleksible med rejsetidspunktet.

Carsten Nørland, der i dag er administrerende direktør for Scandlines, har tidligere været salg- og marketingdirektør i Københavns Lufthavn, og her har han formentlig lært noget om, hvordan flyselskaberne prisætter deres produkter.

Scandlines er nemlig klar med særlige lavprisbilletter på de afgange, hvor der i løbet af sommeren er god plads. Det sker for at imødegå konkurrencen fra Storebæltsbroen, så man undgår at bilisterne lokkes til at tage den ofte køfyldte tur over Fyn på vej sydover.

De særlige lavprisbilletter koster 299 kroner på overfarten mellem Rødby og Puttgarden, mens der skal betales 100 kroner ekstra, hvis man vil indløse en enkeltbillet fra Gedser til Rostock på de afgange, hvor der er ledig kapacitet.  Normalt koster de billigste billetter henholdsvis 375 kroner eller 515 kroner på de to ruter.

Særlige betingelser til forudbooking
Prissætningen handler i høj grad om fleksibilitet. De særlige lavprisafgange kan kun bookes online, og det ske 10 dage før afrejse, hvorefter afgangene vil blive fjerne to dage før rejsedatoen.

Kunder, der har brug for større fleksibilitet, kan i stedet vælge de mere traditionelle billettyper, der er gyldige hele dagen på de samlet 60 afgange, der tilbydes hver eneste dage året rundt.

“Den høje frekvens, kapacitet og leveringssikkerhed betyder, at vores kunder altid kan finde et produkt, der matcher behovet,” fastslår Carsten Nørland.

Op til 10.000 kunder på lavprisbilletter
Hos Scandlines vurderer Carsten Nørland, at et sted mellem 6.000 og 10.000 kunder vil købe lavprisbilletterne, hvorefter man efter sommeren skal vurdere, om man skal fortsætte med lavprisbilletterne.

”Vi oplever betydelig konkurrence fra Storebæltsbroen og direkte færgeruter mellem Sverige og Tyskland – det reagerer vi naturligvis på. Alt efter destination kan man spare over hundrede kilometer ved at tage færgen, så det kan absolut betale sig at benytte sig af dette super gode tilbud.”

Lavprisbilletterne kan bookes frem til og med den 3. september 2023.

 

Relaterede artikler:

60-års jubilar har haft 315 millioner passagerer

Scandlines holder kurs mod genopretning

Tidligere lufthavnschef til tops hos Scandlines