Scandlines på vej mod salg

Rederiet Scandlines vurderes ifølge The Sunday Times at kunne indbringe kapitalfonden 3i, der ejer rederiet, mere end fem milliarder kroner.

Scandlines driver blandt andet ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, samt via datterselskabet HH-Ferries ruten over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg. Kapitalfonden 3i har ejet Scandlines i de seneste ti år.

Det danske medie Inside Business har tidligere skrevet, at rederiet angiveligt er på vej til at blive solgt. Ifølge mediet er håbet hos ejeren, at salget kan indbringe op mod 15 milliarder kroner.

Scandlines blev grundlagt i 1998 efter en fusion mellem de to største færgerederier i Danmark og Tyskland. Sidste år overførte selskabets 12 færger i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler og 64.000 busser på ruterne til Tyskland og Sverige, skriver rederiet på sin hjemmeside.

Scandlines fører retssag mod Femern-tunnel

Scandlines havde et stærkt 2016

Scandlines får helikopterplatform på M/F Berlin

x

Læs Også

Rekord på bornholmerfærgerne

Næsten halvanden million passagerer blev sidste år transporteret med færger til eller fra Bornholm.

HH-Ferries batterifærger får snart fuld eldrift

HH-Ferries som driver færgetrafikken mellem Helsingør og Helsingborg for Scandlines er ved at få bugt med problemerne på de to færger, der er bygget om til elddrift med store batterier og lynladning ved kajen, oplyser nyhedstjenesten Rapidus.

Markant billigere at sejle til Bornholm

Til september 2018 overtager Molslinjen færgesejladsen til og fra Bornholm. Selskabet offentliggør, at ca 75% af alle billetter de sidste måneder i 2018 vil koste enten 99 kroner eller 199 kroner for en enkeltbillet.

6.000 liter benzin i Samsø-færgens dieseltank

En tankvognschauffør trykkede på den forkerte knap og sendte tusindvis af liter benzin ind i færgen, der lå i Hou Havn.

DFDS får stadig flere oversøiske passagerer

CRUISE: Rederiet ser fortsat stigning i turister fra lande uden for Europa. DFDS forventer om få år at omkring hver tredje passagerer på årsplan er fra oversøiske markeder. Nyt samarbejde med flyselskaber.

Molslinjen fjerner bilister fra motorveje

TURISME: Flere bilister bruger vandvejen mellem Jylland og Sjælland. Molslinjen har i årets fem første måneder flyttet 92 mio. bil-km fra det trafikerede vejnet.