Scandlines på vej mod salg

Rederiet Scandlines vurderes ifølge The Sunday Times at kunne indbringe kapitalfonden 3i, der ejer rederiet, mere end fem milliarder kroner.

Scandlines driver blandt andet ruterne Rødby-Puttgarden og Gedser-Rostock, samt via datterselskabet HH-Ferries ruten over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg. Kapitalfonden 3i har ejet Scandlines i de seneste ti år.

Det danske medie Inside Business har tidligere skrevet, at rederiet angiveligt er på vej til at blive solgt. Ifølge mediet er håbet hos ejeren, at salget kan indbringe op mod 15 milliarder kroner.

Scandlines blev grundlagt i 1998 efter en fusion mellem de to største færgerederier i Danmark og Tyskland. Sidste år overførte selskabets 12 færger i alt 15 millioner passagerer, 3,2 millioner personbiler og 64.000 busser på ruterne til Tyskland og Sverige, skriver rederiet på sin hjemmeside.

Scandlines fører retssag mod Femern-tunnel

Scandlines havde et stærkt 2016

Scandlines får helikopterplatform på M/F Berlin

x

Læs Også

‘Hvis man ikke kan leve af vore priser til Bornholm, har vi regnet forkert’

7’eren: Carsten Jensen er administrerende direktør i Molslinjen. Han er velkendt i rejsebranchen fra SAS og DFDS - og fyldt med ambitioner om vækst.

Molslinjen ikke bekymret for mulig Kattegat-bro

”Den debat forholder vi os til cirka hvert andet år, hvor en Kattegat-forbindelse kommer op til overfladen,” siger Molslinjens direktør efter transportministerens udspil om ren vejforbindelse.

Ny buslinje mellem København og Bornholm

Når Molslinjen til september overtager betjeningen af færgeruten fra Sverige til Rønne, lader rederiet også sin Kombardo-busservice indgå i de nye planer.

Appetit på fragtskibe svækker ikke persontransporten

Et opkøb af tyrkisk operatør af fragtmarkedet i Middelhavet koster milliarder i investering, men det betyder ikke, at beslutningen om fornyelsen af passagerskibe hos DFDS er sat i stå.

Tropisk bar skal øge omsætning hos rederi

Stena Line har investeret millionbeløb i ny caribisk bar på den største af færgerne på rederiets primære passagerrute mellem Sverige og Danmark.

Stena Lines nye RoPax tager form

Den 2. februar blev kølen lagt til det første af Stena Lines RoPax skibe på Avic Weihai Shipyard i Kina. Den traditionelle ceremoni er starten på konstruktionen af fartøjet.