AirPlus. (Foto: AirPlus | PR)

SEB Kort køber datterselskab af Lufthansa

AirPlus står til at skifte hænder i første halvdel af næste år, da SEB Kort og Lufthansa-koncernen er blevet enige om en handel, der prissætter virksomheden til flere milliarder kroner.

Nu har Lufthansa taget endnu et skridt i retning af at slanke koncernen for derigennem at kunne koncentrere aktiviteterne om kerneforretningen.

Det er sket ved, at man har indgået en aftale om et frasalg af datterselskabet AirPlus, der har udviklet og driver en række betalingsløsninger samt andre systemer, der har til hensigt at gøre det nemmere for virksomheder, at afregne for de ansattes erhvervsrejser.

Den nye ejer af AirPlus er SEB Kort Bank, som er en del af den svenske bank og finanskoncern SEB. Opkøbet omfatter – udover selve hovedselskabet – også alle AirPlus’ datterselskaber og internationale aktiviteter, lyder det.

Til gavn for alle tre parter
Det oplyses, at parterne er blevet enige om en salgspris på 450 millioner euro, hvilket svarer til 3,3 milliarder kroner. Remco Steenbergen, der er finansdirektør i Lufthansa Group, fortæller, at frasalget af AirPlus i hans optik kommer alle tre parter til gode.

”Vi er tilfredse med, at havde indgået en ny og stærk ejer af AirPlus, som har en baggrund i finansverdenen. SEB Kort kan bidrage med stor erfaring inden for betalingsløsninger.”

”AirPlus er i øjeblikket perfekt positioneret i markedet, og som en del af en større finanskoncern vil selskabet have større muligheder for at realisere dets fulde potentiale, end tilfældet har været, mens det har været en del af Lufthansa. Frasalget vil derimod sætte os i stand til i endnu højere grad at fokusere på at forbedre rentabiliteten og afkastet af Lufthansa-koncernens kerneforretning.”

Ser muligheder i opkøb
Ifølge administrerende direktør Johan Torgeby fra SEB Group vil det nye opkøb være i tråd med den lagte strategi og hjælpe den svenske koncern med at indfri nogle af de ambitioner, som man nærer på området.

“Vi har holdt øje med AirPlus i mange år og mener, at virksomheden rent strategisk passer godt sammen med SEB Kort. At vi nu forener kræfterne vil betyde, at SEB Kort og AirPlus vil være godt rustet til fremtiden og kan udnytte fælles styrker og synergier samt få gavn af stordriftsfordele.”

Det ventes, at handlen bliver endeligt afsluttet i første halvdel af 2024, da den først skal godkendes af de finansielle myndigheder. Mads Krumhardt Enggren, administrerende direktør for SEB Kort, ser dog frem til, at de to virksomheder kan arbejde sammen.

“I øjeblikket sker der store forandringer på markedet for virksomhedskort og betalingsløsninger, fordi kundernes adfærd og de juridiske rammer ændrer sig, og teknologien udvikler sig. Det skaber både muligheder og udfordringer for både etablerede og nye spillere, men sammen har SEB Kort og AirPlus den nødvendige ekspertise, skala, bredde og teknologisk infrastruktur til at udnytte de fremtidige vækstmuligheder på markedet.”


Relaterede artikler:

Lufthansa-gruppen klar med sælger til Vestdanmark

Lufthansa-selskaber i udvidet Amadeus-aftale

AirPlus og booking.com i samarbejde