Silja Europa. (Foto: AS Tallink Grupp | Hannu Vallas | PR)

Silja-passagerfærger skal huse ukrainske flygtninge

Yderligere to af Tallink Silja Lines’ færger skal i lavsæsonen benyttes som indkvartering for krigsflygtninge. Beslutningen betyder dog, at 265 medarbejdere er blevet opsagt.  

Siden russiske tropper trængte ind over grænsen til nabolandet Ukraine i februar i år, er mange ukrainere, som ikke er en del af forsvaret, flygtet og har søgt tilflugt i andre lande, mens krigen udkæmpes.

De enkelte lande har indkvarteret flygtningene forskelligt, men ukrainere som søger til Holland i løbet af de kommende måneder, kan ende med at få logi på to krydstogtfærger fra det estiske rederi Tallink Silja Lines.

Det oplyses nemlig, at selskabet har indgået en kontrakt med organisationen Slaapschepen Public BV, der samarbejder med Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers, hvilket er den hollandske organisation, der siden 1994 har stået for at tage imod de flygtninge, der er ankommet til landet.

Vil være i havn i syv til ti måneder
Aftalen mellem rederiet og organisationen indebærer, at færgen Silja Europa fra den 20. august i år og syv måneder frem vil fungere som midlertidig indkvartering for krigsflygtningene. Færgen, der er indrettet med 1.152 kahytter, sejler normalt mellem Tallinn og Helsinki.

En måned efter er det så færgen Galaxy, der tages ud af driften på rederiets rute mellem Turku og Stockholm, da denne også skal huse flygtninge i Holland i en syv måneders periode med start den 20. september. Denne færge er en kende mindre end Silja Europa, da den har 795 kahytter.

Det oplyses desuden, at lejeaftalerne for de to færger er blevet struktureret således, at de kan forlænges med tre måneder, hvis det skulle vise sig at være nødvendigt. Rederiets to andre færger Isabelle og Victoria I er ligeledes blevet udlejet og fungerer som flygtningeindkvartering.

Opsiger medarbejdere
Der er flere årsager til, at rederiet forsøger at finde nye måder, som færgerne kan benyttes på. Det skyldes blandt andet, at der fortsat er en lavere efterspørgsel fra kunderne efter at komme ud at sejle på krydstogtfærgerne, og så har stigende brændstofpriser også påvirket økonomien i driften.

”På denne måde er vi sikre på, at vi har en stabil indkomst i lavsæsonen,” siger kommunikationschef Erica Janson fra Tallink Silja Lines til Dagens Industri.

Hun bekræfter ligeledes, at den nye aftale betyder, at rederiet må sige farvel til en række medarbejdere. Det er nemlig kun færgernes tekniske personale, der sejler med til Holland, hvilket får konsekvenser for 265 ansatte, der er blevet opsagt som følge heraf.


Relaterede artikler: 

Krigen i Ukraine forsinker ny dansk bookingplatform

Krigen i Ukraine påvirker rejselysten forskelligt

Krydstogtskib skal huse ukrainske flygtninge