Mødelokalerne i konceptet Connect@Changi er udviklet af et statsligt firma i Singapore ved at omdanne dele af kongrescentret Singapore Expo. Der er separate indgange for de tilrejsende, der under deres ophold bor i et særligt konstrueret hotel i forbindelse med selve kongrescentret. PR-foto fra: Connectatchangi.sg

Singapore tilbyder karantænefri forretningsrejser

Nu kan forretningsrejsende mødes ansigt til ansigt uden at skulle i karantæne. Singapore har netop åbnet nyt mødekoncept ved Changi-lufthavnen, hvor den tilrejsende er i et lukket kredsløb.

Er det ikke sagen med virtuelle møder eller er der behov for at møde fysisk og se sin forhandlingspartner rigtigt i øjnene, uden først som tilrejsende at skulle i karantæne, så er muligheden der nu. Det skriver flere medier i Singapore.

Og Ole Boisselier-Malmgren, chef for handelsafdelingen på den danske ambassade i Singapore, fortæller på Linkedin om det nye koncept, connectatchangi.sg:

”De singaporeanske myndigheder har lanceret nyt koncept, connectatchangi.sg, for karantænefri forretningsrejser. Den eller de tilrejsende holdes i et lukket kredsløb – et såkaldt bubblewrap – fra ankomst til afgang. Møderne holdes med for eksempel singaporeanske forretningspartner face-to-face i mødelokaler adskilt af plexiglas fra gulv til loft.

De tilrejsende hentes i lufthavnen, testes og køres til hotellet og skal opholde sig på sit værelse indtil resultatet af test foreligger. For at begrænse kontakt til hotelpersonalet leveres alle måltider til værelset i engangsservice. Værelsespriserne starter ved 1.800 kroner, inklusiv lufthavnstransport, alle måltider, minibar, wifi og tests.”

Mødes ansigt til ansigt med reduceret risiko for at blive smittet
Møderummene i Connect@Changi-konceptet er afskilt af lufttætte glaspaneler. Der er blandt andet en luge til udveksling af papirer. De placeres i lugen, hvor papirerne renses med ultraviolet lys.

Faciliteterne ligger tæt på Singapores berømte Changi-lufthavn og ideen er, at rejsende kan mødes ansigt til ansigt med reduceret risiko for at blive smittet med coronavirus.

Connect@Changi er udviklet af et statsligt firma i Singapore, Temasek Holdings, og er etableret ved at omdanne dele af kongrescentret Singapore Expo til særlige mødelokaler under coronakrisen.

Der er separate indgange for de tilrejsende og for de lokale mødedeltagere. De tilrejsende bor under deres ophold i et særligt konstrueret hotel i forbindelse med selve kongrescentret. Værelserne har, hvad der forventes af et hotelværelse, for eksempel seng, badebadeværelse, TV og så videre.

I første omgang er der 150 af de særlige gæsteværelser samt 40 mødelokaler. Til maj forventes antallet at være steget til 660 hotelværelser og 170 mødelokaler. Det mindst mødelokale har plads til fire deltagere, de største kan tage 22.

Relaterede artikler:

Nyt gratis corona-værktøj skal hjælpe rejsebranchen

Danmark skal have et digitalt coronapas

Nu kan danskere spille karantænegolf i Thailand