Omkring hver tredje i Skandinavien forventer, at de næste år kan komme på rejse til udlandet, for eksempel til Kroatien. Arkivpressefoto Stipe Surac for Krotatiens Turistråd.

Skandinaverne splittet mellem ind- og udlandsferier

Undersøgelse fra YouGov af skandinavernes rejseplaner det kommende år viser, at flest er tilbøjelige til at feriere i hjemlandet, mens hver tredje håber på en udlandsrejse.

I lyset af den igangværende coronavirus-pandemi har analyseinstituttet YouGov spurgt til rejseplanerne for det kommende år. Data er indsamlet af YouGov Global Travel Profiles på tværs af 25 lande verden over, skriver YouGov i en pressemeddelelse. Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, hvornår tallene er indsamlet.

Undersøgelsen viser blandt andet, at finnerne er det folk i Europa, som er mest tilbøjelige til at planlægge en ferie indenlands inden for de næste 12 måneder, i alt 56 procent.

Kigges der på Skandinavien, er danskere er mest ivrige efter at planlægge en international rejse, 36 procent, men 49 siger dog, at deres ferieplaner går mod en ferie hjemme i Danmark. 20 procent svarede, at de ikke planlagt en udlandsrejse næste år.

Tallene kan komme over 100, da undersøgelsen også medtager planlagte forretningsrejser i hjemlandet eller udenfor for eksempel Danmarks grænser.

Blandt de deltagende nordmænd i ferieplan-undersøgelsen fra YouGov svarede 42 procent, at de næste år planlægger en ferie hjemme i det norske; 34 procent håbede på en udlandsrejse, mens også 20 procent af nordmændene oplyste, at de ikke havde planlagt en udlandsrejse næste år.

Fra svenskerne i undersøgelse oplyste hver anden, at der var plan om en ferie hjemme i Sverige, 23 procent ville gerne på en rejse til et andet land, mens 29 svarede, at de ikke havde planer om en udlandsrejse de kommende 12 måneder.

To primære barrierer
YouGovs data viser blandt andet også, at der generelt er to barrierer, der afholder borgere i Norden fra at rejse udenlands.

Mens finner og svenskere angiver, at det hovedsageligt er sundhedsmæssige risici, der får dem til at overveje at rejse, henholdsvis 63 procent og 62 procent, er rejserestriktioner, herunder rejsevejledninger, den største barriere for nordmænd og danskere, henholdsvis 63 procent og 57 procent.

Relaterede artikler:

Ny dansk rejseindikator analyserer nyeste data

PR-bureau åbner analysefirma for rejsebranchen

Forbruger Europa advarer om rejsebookingsider