Der var sidst USA Travel Show i København, arrangeret af Discover America Danmark, i marts 2019. Kort efter lukkede verden på grund af coronakrisen. Nu er man klar igen til marts næste år. Foto: Preben Pathuel.

Skandinaviens store USA Travel Show flytter

Det store og normalt årlige USA Travel Show i København rykker fra november til marts næste år. ”Dermed får vi mange flere udstillere fra selve USA,” siger Discover America Denmarks direktør.

Beslutningen om at rykke dette års USA Travel Show i København fra november til 7. marts næste år var truffet inden USA i denne uge meddelte, at man til november omsider genåbner for færdigvaccinerede turister fra blandt andet EU-landene.

”Vi har holdt USA Travel Show siden 2012 og det er bare blevet større for hvert år. Eventet har typisk været holdt i starten af marts, hvor vi kan få mange amerikanske udstillere på vej til kæmpemessen ITB i Berlin til at komme til København først. Og vi vil gerne tilbage til det oprindelige tidspunkt med at have USA Travel Show i starten af marts.”

Det siger Karin Gert Nielsen til STANDBY.DK. Hun er til daglig direktør for sit repræsentationsfirma Atlantic Link, der blandt andet repræsenterer en lang række amerikanske destinationer, men også direktør for Discover America Denmark, der arbejder for at udbrede rejselysten til USA.

Discover America Danmark havde i år på grund af coronakrisen måtte rykke USA Travel Show fra marts til november. Men den plan er nu udskudt til marts næste år, stadig i København, og stadig med håb om over 50 udstillere fra selve USA på vej til ITB i Berlin og med op mod 200 skandinaviske rejsebureauagenter.

Får flere amerikanske udstillere i marts
”At vi går tilbage til marts, passer også vores amerikanske udstillere bedre, for så er de inde i et nyt budgetår. Og samtidig er signalet fra de amerikanske udstillere også, at starten af marts passer dem bedre. Det skal fortsat være et kvalitativt event,” siger Karin Gert Nielsen.

Det nordiske marked er blandt de største leverandører i Europa af turister til USA. I 2019 kom der 1,3 millioner besøgende fra Norden, heraf over 300.000 fra Danmark. Det nordiske tal overgås i Europa kun af Storbritannien, Tyskland og Frankrig, der alle har mange flere indbyggere end der er i Norden og Baltikum.

Om de mange amerikanske destinationer, Atlantic Link repræsenterer i Norden, siger Karin Gert Nielsen: ”Vi kan klart mærke, at vores amerikanske destinationskunder begynder at komme tilbage for at blive markedsført i Norden til når USA genåbner.”

Mange kendte udstillere fra USA
Arrangørerne forventer til marts deltagelse af blandt andet disse til udstillere, flere forventes at komme på listen:

Air Canada, Air France, KLM og Delta Air Lines, Bloomington Convention and Visitors Bureau, Cruise America & Canada RV Rentals, Deep South, Explore Fairbanks (Alaska), Greater Miami and the Beaches og Icelandair.

Der er også Los Angeles Tourism & Convention Board, LOT Polish Airlines, Mall of America (den gigantiske shoppingmall i Bloomington ved Minneapolis), Memphis & Mississippi, Rocky Mountaineer Train, Santa Monica Travel & Tourism, SAS, Sun Islands Hawaii DMC, Visit Lauderdale og Yosemite Mariposa County Tourism Bureau.

Relaterede artikler:

USA vil genåbne for færdigvaccinerede turister

”Vi har ventet på USA’s genåbning i 18 måneder”

Canada genåbner for færdigvaccinerede turister