Eiger Express med i alt 44 gondoler har hver 26 opvarmede sæder til 2.200 passagerer i timen. Kabinerne har også wifi - og al strøm genereres af kablerne, der trækker lifterne opad. Pressefoto: Jungfrau Railways.

Skiområde indvier skilift til over tre milliarder kroner

Den 5. december indvier den schweiziske bjergby Grindelwald den nye Eiger Express, verdens tungeste gondollift med tre kabler. Dermed spares en lille times transporttid op til pisterne.

Liften er anden og sidste etape af liftprojektet V-Cableway. Ved at bruge liften spares en lille times transporttid op til både pisterne og Europas højest beliggende togstation på bjerget Jungfraujoch, hedder det i en pressemeddelelse.

V-Cableway-projektet består af to gondol-lifter fra Grindelwald op til bjergene Männlichen og Eigergletscher. Første etape, til Männlichen, blev indviet sidste år, og 5. december i næste måned åbnes Eiger Express til Eigergletscher. Liften er ifølge pressemeddelelsen verdens tungeste trekablede gondol.

Eiger Express kan med 44 gondoler med hver 26 sæder transportere 2.200 passagerer i timen. Den høje kapacitet vil minimere kø og ventetid på turen mod bjergtoppen. Desuden har hver kabine opvarmede vinduer for at sikre en fantastisk udsigt, ligesom der er wifi og varme i sæderne. Al strøm genereres af kablerne, der trækker lifterne opad.

Vil komme stærkere ud af krisen
”I disse vanskelige coronatider ønsker vi at sende et positivt signal til turismeaktørerne i Jungfrau-regionen – vi tror, at dette projekt vil hjælpe os med at komme stærkere ud af krisen,” siger Urs Kessler, direktør for Jungfrau Railways, der står bag projektet til 3,2 milliarder danske kroner.

Med det nye liftprojekt kan man langt hurtigere end tidligere tage med offentlig transport fra flere af Schweiz’ store byer til både pisterne og Europas højest beliggende togstation, der ligger knap en halv times togtur fra Eigergletscher.

Eksempelvis spares 47 minutters rejsetid på turen fra Interlaken til Jungfraujoch, ligesom det er tilfældet fra henholdsvis Zürich og Bern til skiløjperne på både Jungfraujoch og Eigergletscher.

Største skidestination
Grindelwald ligger for foden af bjergene Eiger og Wetterhorn og er den største skidestination i Jungfrau-regionen. Ifølge pressemeddelelsen kan området bryste sig af konkurrencedygtige hotelpriser sammenlignet med andre schweiziske skiområder. Byen har været et hit blandt turister siden slutningen af det 18. århundrede, men området har især været velbesøgt siden togstationen på Jungfraujoch – også kendt som “Top of Europe” – blev etableret i 1912.

Om vinteren kommer gæster hertil for at udforske de omkring 206 kilometer pister i Jungfrau-regionen, mens de om sommeren nyder naturen langs de mange vandrestier.

Grindelwald-området har i alt 160 km pister – heriblandt Lauberhorn, der hvert år er vært for et World Cup i alpinski. Samtidig er her 300 kilometer vandrestier, hvoraf 80 kilometer også kan udforskes i vintermånederne.

I bunden af de to nye lifter etableres en ny terminal, der samler offentlig transport, omkring 1.000 parkeringspladser samt shopping-faciliteter.

Relaterede artikler:

TUI vil sælge skirejser fra Danmark til Sverige

Franske skisportssteder forventer flere turister

Dansk rejsegruppe skifter koncernchef