Sne rammer juletrafik med fly og tog

De mange forsinkelser og aflysninger medfører, at flere tusinde passagerer er strandet rundt om i Europa og muligvis ikke kan nå deres rejsemål inden jul, skriver bt.dk.

Gennem et politisk indgreb er der givet tilladelse til starter og landinger i Heathrow i nattetimerne for at få udnyttet den eneste åbne landingsbane, som lufthavnen råder over. Lufthavnen advarer de rejsende om, at der er udsigt til trafikkaos frem til efter juledag og at man frem til onsdag morgen højst forventer en tredjedel af de planlagte flyvninger gennemført.

Også i Frankfurt er der problemer, som blev forstærket af massivt snefald i morges. Her melder lufthavnen om betydelige forsinkelser og aflysninger. I en periode på over tre timer mandag aften var al trafik på lufthavnen afbrudt og der er sat 1.000 senge frem til strandede passagerer.

Både Orly og Charles de Gaulle-lufthavnene ved Paris måtte i mandagens løb aflyse 30% af alle operationer mens der har været nærmest kaos i Bruxelles, hvor man en overgang løb tør for kemikalier til afisning.

Eurostar-forbindelserne mellem London, Bruxelles og Paris har på grund af vejret nedsat kapacitet og kan ikke hjælpe med at reducere køerne i lufthavnene.

Skrevet af Flemming Juul