Den 28. august er Tønder værtsby for Sønderjysk Kagefestival, hvor publikum kan få masser af kage. Pressefoto for sønderjysk-kagefestival.dk: Ulrik Pedersen.

Sønderjylland serverer Danmarks sødeste festival

Nu får det sønderjyske kaffebord sin egen festival, som arrangørerne kalder Danmarks sødeste festival. ”De mange kager fortæller alle en historie om en særlig madkultur og grænselandet.”

Sønderjyderne kan lide kager og er stolte af deres traditioner. Det sønderjyske kaffebord opstod omkring 1864 og har historisk set haft stor betydning for sønderjyderne. Nu får det sønderjyske kaffebord sin helt egen festival, Sønderjysk Kagefestival 2021, der afvikles i Tønder den 28. august.

Denne dag får alle med en sød tand mulighed for at spise sig igennem Danmarks måske største kaffebord, ligesom der på dagens også holdes Danmarksmesterskaberne i brødtorte, rugbrødslagkage, en sønderjysk specialitet.

Dommerpanelet ved Sønderjysk Kagefestival består blandt andet af borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen, Nipuni Julie Jakobsen, vinder af Den Store Jule- & Nytårsbagedyst 2017, samt Emma Larsen, deltager i Den Store Junior Bagedyst.

Formålet med Sønderjysk Kagefestival er at sætte fokus på den særlige sønderjyske tradition inden for bagerfaget og give gæsterne til festivalen mulighed for at blive klogere på historien omkring det sønderjyske kagebord, hedder det i pressemeddelelse fra Tøndermarsk Initiativet.

Destinationsudvikler Julie Bjerre Hermansen fra Tøndermarsk Initiativet siger: “Sønderjysk Kagefestival er virkelig en fin oplevelse for besøgende. De mange forskellige kager fortæller alle en historie om en helt særlig madkultur og om grænselandet. Vi er meget glade for, at så mange lokale aktører straks var klar på ideen og aktivt deltager i arbejdet med en helt ny Sønderjysk Kagefestival i Tønder.”

Anders And har også været til sønderjysk kagebord
I oktober 2019 havde Anders And-bladet en historie, hvor den berømte and og hans nevøer besøgte Sønderjylland. Historien var, at den oftest uheldige and var blevet assistent på TV-programmet “Det store Kagemaraton,” som en vis Mette Blomsterand skulle være vært for på Sønderborg Slot.

Historien om Anders And i Sønderjylland bragte udover Sønderborg Slot med et stort sønderjysk kagebord også andefamilien forbi Dybbøl Mølle og Vadehavet.

I forbindelse med Anders Ands første besøg i Sønderjylland, sagde chef for destinationsselskabet Destination Sønderjylland med kommunerne Haderslev, Aabenraa, Sønderborg og Tønder, Kasten Justesen, til STANDBY.dk:

”Vi kan lave nok så meget markedsføring af Sønderjylland, men dette er en spændende måde at fortælle om de mange interessante ting i vores område, og det er jo ikke noget omtale, man kan købe sig til. Vi har så mange gode historier at fortælle, om alt fra kaffebord til Dybbøl, Sønderborg Slot og Vadehavet samt arbejdet med vores kerneoplevelser, naturen, så vi kunne ikke have bedt om noget bedre.”

Relaterede artikler:

Marskstien er en af Europas bedste vandreruter

Stor europæisk aktør skal drive dansk milliard-resort

Anders And besøger atter Danmark