Solid vækst for IAG

iberia-a330-new-logo-courtesy-ibInternational Airlines Group havde et nettooverskud på 598 millioner Euro i årets tredje kvartal – en vækst på 3,1% i forhold til samme kvartal sidste år.

Driftsoverskuddet for perioden blev 818 millioner Euro – en vækst på 18%, mens omsætningen steg med 8,5% til 5,9 milliarder Euro.

IAGs CEO Willie Walsh: “Omsætningen steg med 6,9% mens enhedsprisen bortset for brændstof faldt med 4,5% og brændstofudgifterne med 7,5%. Vi fortsatte med at øge kapaciteten effektivt og enhedsomkostningerne blev styrket gennem introduktion af nye mere effektive fly i vores flåde”.

“British Airways havde et driftsoverskud på 607 millioner Euro mod 477 millioner for et år siden. Iberias driftsoverskud steg til 162 millioner Euro fra 74 millioner for et år siden”.

Han tilføjede, at lavprisselskabet Vueling, som blev en del af IAG sidste år fortsatte sin vækst med nye baser i Italian og Belgien og kom ud med et driftsoverskud på 140 millioner Euro mod 139 millioner for et år siden.

Passagertallet i kvartalet steg med 9,9% til 23,4 millioner. ASK steg 9% til 69,3 milliarder og RPK med 8,1% til 58,2 milliarder. Load factor faldt med 0,8 procentpoint til 83,9%. Driftsomkostningerne steg med 5,3% til lige godt fem milliarder Euro.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.