Iberias opdaterede app kan nu med rimelig sikkerhed afgøre, om at stykke bagage fylder så meget, at det ikke kan komme i kabinen og derfor skal i lastrummet. Pressefoto: Iberia.

App kan afgøre om det er håndbagage

Ny funktion på Iberias app kan via mobiltelefonens kamera allerede hjemmefra afklare, om et stykke bagage kan medbringes som håndbagage eller skal tjekkes ind – måske mod betaling.

Appen fra det spanske Oneworld-medlem har fået en række nye funktioner; den primære nyhed er, at ved hjælp af kameraet på kundens mobiltelefon kan Iberia-appen på et øjeblik afgøre, om bagagen er lille nok til at komme med i kabinen – eller skal tjekkes ind, muligvis mod betaling.

Det kræves dog at det er en Apple-telefon med et iOs-styresystem, oplyser Iberia. Endnu er systemet ikke så avanceret, at appen også kan vurdere vægten af bagagen – og om den dermed holder sig indenfor de tilladte vægtgrænser.

Udover at kunne afgøre om et stykke bagage opfylder målene for at kunne komme med i kabinen som håndbagage, er der flere nye muligheder på appen.

Disse nye features på Iberia-appen kan blandt andet foretage nye reservationer af flybilletter og holde disse i op til tre døgn – udgiften for denne service refunderes, hvis billetten købes.

Appen kan nu også scanne kreditkort og automatisk indsætte data som navn, kreditkortnummer og udløbsdato – ligesom man kan via appen downloade udvalgt læsestof fra flere tusinde valgmuligheder.

Iberia oplyser også, at flyselskabets app er blevet forbedret så medlemmerne af Iberia Plus nu endnu lettere på appen kan se deres bonuspoint fra både Avios og Elite, hvor mange flyvninger de har haft med Iberia, hvor mange Avios-point der skal til for at få næste niveau og, som noget nyt for Iberia Plus-medlemmer, hvilke informationer man ønsker at modtage fra flyselskabet.

Ifølge Iberia bliver flyselskabets app downloadet og taget i brug omkring 100.000 gange om måneden – to ud af tre downloads sker til telefoner med Android, resten primært til i-phones. I dag kommer hver tredje forespørgsel til Iberia via smart phones.

Blandt verdens ældste flyselskaber
Iberia regnes i øvrigt som verdens cirka 10. ældste flyselskab. Det kom til verden i 1927 og havde sidste år over 55 millioner passagerer. Det tidligere privatejede nationale spanske flyselskab blev oprindeligt stiftet for at klare postflyvninger mellem Madrid og Barcelona.

Efter Anden Verdenskrig blev Iberia, der også er navnet på halvøen med Spanien og Portugal, første flyselskab til at flyve mellem Europa og Sydamerika. Iberia blev privatiseret i 2001 og i 2010 sammenlagt med British Airways som IAG, International Airlines Group.

Relaterede artikler:

Europæiske i samarbejde med teleselskab om rejseforsikring

Flere firmakunder booker via rejsebureauer

KLM er verdens ældste flyselskab