Holckenhavn Slot. Foto: VisitNyborg.

Solnedgang og dessert på slots- og badehoteller

Man skal ikke altid tro, at man bliver omgivet af luksus, fordi et hotel reklamerer med det. Netop nu gentager TV2-stationerne deres serie med slotshoteller og badehoteller akkompagneret af kritikløse livsstilseksperter.

Gennem et langt journalistliv med rejsebranchen som testpartner har jeg unægteligt prøvet indkvartering i alle former fra de billigste til de dyreste overnatningsmuligheder. Fra telt på prærien i Nebraska til Hotel Oriental i Bangkok og The Plaza i New York. Sådan skal det også være, hvis man skal være i stand til at vejlede sine læsere.

Det var spændende nok, men jeg indrømmer, at et skrabet hotelværelse uden bad og toilet med en enkelt flad hovedpude, nul TV, ingen minibar, triste mørke farver, et par stole og intet skrivebord, hvor man kunne arbejde og svag loftbelysning uden mulighed for at læse. Det kan jeg godt undvære, så længe jeg har råd til andet og mere.

Godmorgen med skildpadder
Nu taler vi vel om en periode på ca.45 år, og der er da heldigvis sket meget. Det nævnte eksempel fra Nebraska hører til et af de mere spændende. Det krablede og bevægede sig under teltets bund, da jeg vågnende, og med gårsdagens klapperslanger i frisk erindring, var jeg ikke længe om at komme ud i Nebraskas lune morgenluft.

Afslappende smil fra kollegaer og turledere, da det viste sig at være to skildpadder, som var søgt ind under mig i nattens løb.

Er luksus så altid luksus? Nej, bestemt nej. Jeg har også en gang – blandt adskillige overnatninger, boet i et enkeltværelse på Hotel Oriental i meget skrabet tilstand, uden minibar, uden TV, men dog med aircondition. Ved andre lejligheder er jeg blevet forkælet med det bedste Thailand kan byde på.

Jeg har fået anvist et værelse på The Plaza (ved en fejl, men alligevel), hvor der allerede lå et par i sengen og hyggede sig. Og er ved et andet ophold blevet sendt op på et værelse, hvor der ikke var gjort rent og toilettet ikke skyllet ud.

Vild luksus i Irland
Men jeg har også boet i den vildeste luksus i en suite på et slotshotel i Irland, hvor den tyske udenrigsminister skulle have været, men i sidste øjeblik måtte flyttes til en jagthytte af sikkerhedsgrunde. Jeg fik suiten og har aldrig set så mange håndklæder og puder på et sted – og trænet til halvmaraton.

Nu er det så tid for opvarmning til sommersæsonens badehoteller og herregårdsophold. Det mener de i hvert fald på TV2 med sidekanaler og genudsendelser. Og så er det, jeg tænker, om ikke begge dele er lidt overvurderede?

Var Svinkløv Badehotel nu så vidunderligt, som det have ord for? Flere værelser uden bad og toilet, intet TV, men solnedgang og Vesterhav uden for døren. I flere af de løbende TV-udsendelser rundt landet, kan man hører replikker som: ”Næh, har du fået værelser med toilet?”.

Målløse
Undskyld mig. Et dansk badehotel i 2018 med værelser uden bad og toilet til et par tusinde kroner i døgnet. I serien på TV2 Fri (genudsendelse som det bedste på den kanal) om Danmarks dejligste Slotshoteller, nærmer vi os det pinlige. Cecilie Frøkjær, Julie Lahme og Jacob Rais er målløse over slottets storhed (Holckenhavn).

I en anden udsendelse bliver det ”næh og åh og iih”, når de ser et værelse, og når de kommer til aften med solnedgang og efterfølgende dessert i restauranten, er de igen målløse.

Det samme sker i en anden serie om danske badehoteller. Her svømmer de tre hovedpersoner igen fuldstændig hen over desserten og solnedgangen og de ser helt bort fra de manglende toiletter, minibar, TV og Wi Fi. Vi er vel kommet tilbage til naturen!

Vær beredt. Snart kommer sommeren. Og når bare vi har solnedgange og desserter, skal det hel nok gå.

God weekend

x

Læs Også

Hygge-VM med masser af roser til danske arrangører

Når sport og turisme går op i en højere enhed er det en ideel kombination, og den euforiske stemning med 16 dage i København og Herning, blev ombølget af en succes, som andre kan lære noget af.

Hvorfor skal flyselskaberne være en kampplads?

Kineserne på øen Taiwan elsker kun få familiemedlemmer med rødder tilbage til Fastlandskina. Og der er fortsat et spændingsfelt, selv om det er blevet bedre, men hvorfor skal flyselskaberne nu drages med ind i konflikten?

Europa-Parlamentet i dobbeltrolle

Trætheden breder sig flere steder for den voksende turiststrøm, og nu starter Europa-Parlamentet en konkurrence om, hvilken europæisk hovedstad, der lancerer den bedst tilpassede turistme i 2018.

Når det gungrer i Aarhus

Det er dejligt med lidt optimisme i dansk turisme, men der findes også rigtigt mange statistikker og ranglister, som man ikke skal tage alvorligt, for så kan man let blive skuffet.

Følg dog med i flypriserne Karl-Georg

Hvis man bare følger med i de aktuelle lavpriser med fly, vil man også vide, hvornår prisen er urealistisk lav, skriver Forbrugerklagenævnet. Det er lige præcis, hvad man ikke gør. Den sunde fornuft har for længst forladt branchen.

Man skulle eje en togbus

Jeg ved ikke, hvem der har opfundet den skræmmende betegnelse og det sammensatte ord, som selv stavekontrollen afviser. Banedanmark aflyser nu igen den ægte togtrafik på Kystbanen fra Helsingør til København til fordel for en bus.