Solstorm lammer svensk flytrafik

Foto: NASA.

Foto: NASA.

Onsdag klokken 15.40 måtte Luftfartsverket stoppe al flytrafik i Sverige som følge af det vejrfænomen, som kaldes solstorm.

Solstormen forårsagede kraftige forstyrrelse i flyveledelsen i det sydlige Sverige, men også Arlanda og Bromma i Stockholm og Landvetter ved Göteborg blev lammet.

”I omkring en time havde vi en solstorm, som påvirkede vores radaranlæg. Det betød, at vi måtte reducere kapaciteten i svensk luftrum. Ingen fly kunne starte, og vi begyndte at hente de fly ned, der var på vingerne”, siger Per Fröberg, pressansvarlig ved Luftfartsverket. Ved 16.30-tiden startede flytrafikken igen med reduceret kapacitet.

Klokken 17.30 kørte radaranlæggene igen, men der har siden været en række følge-forsinkelser, der har strakt sig ind i torsdagen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.