Sommer-hurtigfærge til Hirtshals

Fartplanen for 2009 indebærer at passager- og bilfærgen ’Bergensfjord’ skal have tre ture mellem Bergen, Stavanger og Hirtshals hver uge, og en ekstra tur mellem Stavanger og Hirtshals i weekenderne.

 

Kristiansand Havn mente ellers, at Fjord Line skal have helårlig drift for at måtte anløbe havnen i Kristiansand og har begrundet det med behovet for transport af gods. For hurtigkatamaranen ’Fjord Cat’ er det af vejrmæssige årsager ikke muligt at sejle over Skagerrak om vinteren.

 

”Sidste vinter anløb Bergensfjord Kristiansand to gange om ugen på vej mellem Vestlandet og Danmark. Det markedsmæssige grundlag viste sig imidlertid at være for svagt, både med hensyn til last og passagerer. I sommersæsonen er der imidlertid behov for skibene til både Color Line og Fjord Line mellem Kristiansand og Danmark. Både de rejsende og rejsebranchen i Kristiansand-regionen er tjent med at der er to aktører som konkurrerer om at bringe passagerer og gods til og fra Danmark”, siger adm. direktør Ingvald Fardal til Bergens Tidende.

 

Fjord Lines hurtiggående katamaran har i 2008 haft 230.000 passagerer mellem Kristiansand og Hanstholm. Hanstholm skiftes ud med Hirtshals næste år.

Skrevet af Flemming Juul