”Jeg er så træt af at høre om lån og udskudt skat. Det er ikke det, vi har behov for,” skriver Jens Bøndergaard, ejer af blandt andet Hvide Sande Hotel. Pressefoto fra Hvide Sande: Mikkel Heriba for VisitDenmark.

Sommerpakken glemmer Vestkysten

AKTUEL KOMMENTAR: ”På Vestkysten vil vi ikke have ”sommerpakker.” Vi vil bare have lov til at passe vores arbejde, kunder og gæster,” skriver hotelejer Jens Bøndergaard fra Hvide Sande.

Af Jens Bøndergaard, ejer af Hvide Sande Hotel

Regeringens hjælpepakke til oplevelsesindustrien er øremærket til landets fire største byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Jeg kan godt forstå, at man på Vestkysten sender ”sommerpakken” retur til afsenderen.

For vi risikerer, at sidste mand ved kysterne skal lukke og slukke – før man snupper en Orange Billet til en af storbyerne.

Nogle vil hævde, at områderne udenfor storbyerne, løb med støtten sidste sommer. Og at specielt storbyerne blev ramt på grund af blandt andet seks-dages reglen, hvor man skulle tage seks overnatninger i streg, for at kunne booke et hotelværelse i storbyerne. Det fik antallet af overnatninger i blandt andet København til at styrtdykke.

Men hov – den regel var vi også ramt af i Vestjylland. Godt nok er der flere weekendturister i København – men alligevel!

Lige nu booker danskerne sommerhuse som aldrig før. Problemet er bare, at Danmark primært holder ferie i juli. Så perioden op til og efter, risikerer at stå gabende tom.

Ingen grænseåbning vil få fatale konsekvenser
Får vi ikke en grænseåbning indenfor få uger, vil det få fatale konsekvenser for Vestkysten. En tysk gæst kommer typisk i sin egen bil og bor i sit eget feriehus – med masser af plads omkring sig. Ferie – med afstand.

Nu skal storbyerne og hotellerne fyldes op. Ferie – uden alt for meget afstand.

Jeg forstår det ikke. Regeringens ”Sommerpakke” er rent stemmefiskeri i storbyerne.

Vi vil ikke have ”sommerpakker” på Vestkysten. Vi vil bare gerne have lov til at passe vores arbejde, passe vores kunder, passe vores gæster. Vi har behov for fokus på, hvornår grænserne kan åbnes igen.

Lige nu rammes ikke blot vores lokale kystbyer, men også de handlende i for eksempel Ringkøbing mangler turisterne. Små selvstændige der selv passer deres butikker hver evig eneste dag.

Kommer der ikke en afklaring af grænseåbningerne, bliver svært det for alle butikkerne på vestkysten og ikke bare udlejningsbureauerne og hotellerne. Det vil koste arbejdspladser lokalt.

Jeg er så træt af at høre om lån og udskudt skat. Det er ikke det, vi har behov for. Vi har behov for muligheden for at drive vores forretninger. For at skabe omsætning. Skabe overskud og betale SKAT. For at kunne byde turisterne velkomne igen til oplevelser i verdensklasse på Vestkysten.

Det haster!

Relaterede emner:

Dansk feriedestination centrum for ny krimiserie

Lad os i denne uge få dato for grænsegenåbning

”Jeg tænder på at arbejde med udfordringer”