Spanair-fly gennem 100 syn i år

Det spanske luftfartsvæsen, Aviación Civil, offentliggør nu, at det forulykkede Spanair-fly havde gennemgået 100 syn i år – uden fejl. Luftfartsvæsenet oplyser, at der ikke én gang var fundet så meget som ét problem af ”minimum vigtighed”, skriver jp.dk.

 

 

 

”Den europæiske og spanske flytransport er sikker, troværdig og til at stole på – til trods for den frygtelige ulykke i sidste uge,” siger Manuel Bautista, der er direktør for det spanske luftfartsvæsen til den spanske avis El Mundo.

 

 

Der er hverken har været flere eller færre sikkerhedsinspektioner i Spanair end i andre spanske flyselskaber. 

 

 

På trods af, at der dagligt forekommer syn, så kritiseres flysikkerheden alligevel. El Mundo skriver, at to inspektører fra Det Spanske Luftfartsvæsen, ikke er tilfredse med det spanske luftfartsvæsen og udtaler: 

"Kontrolsystemet i Spanien er utilfredsstillende og transportsikkerheden er ikke garanteret." 

 

 

Manuel Bautista vil ikke udspecificere i detaljer, hvor mange af de 100 eftersyn, der var på selve styretøjet og hvor mange af dem, der var på selve flyets maskinære dele.

 

 

Ifølge spanske og andre udenlandske medier har Spanair kun haft to kompetente sikkerhedsinspektører til løbende at gennemgå selskabets fly i Madrid. 

 

 

Direktøren understreger, at det er et usandt rygte og hævder, at der er mere end 300 personer ansat ved det ulykkesramte Spanair, hvis eneste opgave er at gennemgå Spanairs fly fra ende til anden. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen