Spanien fortsat danskernes favorit som ferieland

Spanien var også i 2017 danskernes foretrukne destination på lange ferierejser – med mindst 4 overnatninger – i udlandet. Efter Spanien kom Italien, Sverige og Tyskland, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

I alt gik 18 procent af samtlige lange danske ferierejser – med over fire overnatninger i udlandet – i 2017 til Spanien. Det er en lille stigning i forhold til 2016, hvor tallet var 16 procent.

Efter Spanien rejste flest danskere i 2017 på såkaldte lange ferierejser til Italien (8 procent), Sverige og  Tyskland (begge næsten syv procent). Herefter fulgte Grækenland, Norge, Frankrig og Storbritannien.

USA – på den samlede 10. plads – havde cirka fire procent af danskernes lange rejser i 2017. Herefter kom Østrig, Tyrkiet, Thailand og Portugal.

Målt i antal rejser så oplyser tallene fra Danmarks Statistik, at danskerne sidste år foretog 4,8 millioner ferierejser til udlandet med mindst fire overnatninger. I snit var der ni overnatninger per ferierejse.

71 procent af alle danskernes lange ferierejser til udlandet foregik i 2017 med fly.

Når rejsen til udlandet var i forbindelse med arbejde, var Tyskland, Sverige og Norge danskernes primære destinationer i 2017. I alt gik 46 procent af alle udenlandske forretningsrejser således til vores tre nabolande. Dernæst fulgte USA, Holland, Belgien og Storbritannien.

8.000 kroner i feriebudget
For rejser, der varede mindst fire nætter i udlandet, var det gennemsnitlige feriebudget per dansker lidt over 8.300 kroner i 2017. Det er mere end dobbelt så meget som budgettet på næsten 3.700 kroner til en ferie med mindst fire overnatninger hjemme i Danmark.

Når danskerne i 2017 holdt lang ferie i Danmark, var det 53 procent af gangene for at tage i sommerhus, mens 35 procent var for at bo hos familie og venner. Når rejsen gik til udlandet, var hovedårsagen badeferie, i alt 23 procent af rejserne.

Hoteller, feriecentre og konferencecentre var med 55 procent i 2017 danskernes foretrukne indkvarteringsform på lange rejser til udlandet, oplyser Danmarks Statistik.

Relaterede artikler:

Spanien tiltrækker stadig flere danskere

Danske rejsebureauer på kurs mod ny rekord

Store forskelle i europæisk turistvækst