Spar ved at leje feriebil i udlandet

Fuldmægtig i FDM, Casper Schad, fortæller, at tidligere undersøgelser viser store besparelser ved billeje i både Sverige og Tyskland frem for leje i Danmark. Der er udsigt til at spare det halve – og ofte endnu mere, skriver politiken.dk.

 

Undersøgelsen viser også, at jo større bil, der er behov for, jo større er den mulige besparelse. Det hænger sammen med registreringsafgiften i Danmark, der presser købsprisen op på det tredobbelte af prisen i Tyskland eller Sverige.

 

turengårtil.dk har tjekket prisen på lejebiler i 14 dage i sommerens løb og nævner for eksempel leje af en stationcar hos Avis i Danmark til 7.570 kroner i Sverige kan lejes for knap 4.900 danske kroner. En minibus med plads til ni koster fra 13.704 kroner i Danmark for to uger i august, mens en tilsvarende kan hentes på den anden side af broen for knap 8.600 kroner.

Hvis man har fast bopæl i Danmark, må man ikke køre en udenlandsk indregistreret bil i landet, men man kan ved i god tid at kontakte Skat få en transittilladelse, så man kan køre den direkte vej igennem Danmark i udlejningsbil.

 

”Man skal være opmærksom på, at det skal være den direkte vej. Man må ikke køre omkring og samle passagerer eller bagage op”, forklarer Casper Schad fra FDM.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.