Investeringsfond, der allerede ejer Danmarks femtestørste charterrejsebureau, er atter på banen som mulig ny ejer af Thomas Cook Northern Europe med blandt andet Spies og Thomas Cook Airlines.

Spies har kurs mod mulig ny ejer

Investeringsfond, der ejer Danmarks femtestørste charterrejsebureau, er igen på banen som mulig ny ejer af blandt andet Spies og Thomas Cook Airlines Scandinavia. Der forhandles med flere.

Den tysk-skandinaviske investerings- og kapitalfond Triton Partners, der i dette forår blev afvist af Thomas Cooks moderselskab i et købsforsøg af Thomas Cook Northern Europe, TCNE, har igen vist interesse for at købe TCNE. Denne gang af konkursboet efter moderselskabet Thomas Cook UK. Triton ejer blandt andet Danmarks femtestørste charterrejsebureau, Sunweb.

TCNE med blandt andet danske Spies og flyselskabet Thomas Cook Airlines Scandinavia blev som en selvstændig juridisk enhed ikke ramt af sidste måneds konkurs i moderselskabet Thomas Cook UK.

Allerede i fredags kunne STANDBY.dk oplyse, at TCNE havde fået et såkaldt ”ikke-bindende tilbud” på de samlede nordiske aktiviteter, herunder også Thomas Cook Airlines Scandinavia. Der blev ikke sat navn på, hvem den interesserede køber var.

I dag, tirsdag, skriver sædvanligvis velunderrettede britiske Sky News, at Triton Partners er i fremskredne forhandlinger om at overtage Thomas Cooks nordiske division med Spies i Danmark, Ving i Sverige og Norge samt Tjäreborg i Finland samt Thomas Cook Airlines Scandinavia, flyselskabet har hovedkvarter i Københavns Lufthavn.

Konkrete forhandlinger med flere
Til STANDBY.dk siger Jan Vendelbo, administrerende direktør for Spies i Danmark, i dag:

”Jeg vil ikke kommentere på rygter i medierne, men TCNE er i konkrete forhandlinger med flere interesserede. Jeg er rimelig sikker på, at vi fejrer jul med en ny ejer – måske endda halloween (31. oktober, red)”

Og Deniz Jensen, landechef for Sunweb i Danmark, skriver i en SMS til STANDBY.dk: ”Vi har intet hørt om et eventuelt køb, men det lyder meget spændende.”

Spies og Sunweb vil have 400.000 danske chartergæster
Triton ejer allerede den hollandske Sunweb-gruppe – i Danmark er Sunweb femtestørste charterrejsebureau målt i passagerer; Sunweb i Danmark forventer næste år omkring 115.000 rejsende til navnlig Tyrkiet. Spies i Danmark havde sidste år 275.000 gæster og forventer cirka samme tal næste år.

Skulle Triton overtage Thomas Cook Northern Europe vil Sunweb og Spies tilsammen have tæt på 400.000 – omkring 40 procent af chartergæster med afrejse fra Danmark målt på afrejsetallene fra Danmark sidste år.

Ifølge Sky News sker forhandlingerne mellem Triton og ledelsen af Thomas Cook Northern Europe. TCNE har i årevis været guldægget i Thomas Cook med store millionoverskud – modsat Thomas Cook UK. Alene Spies i Danmark havde sidste år et overskud på over 60 millioner kroner.

Samlet omsatte virksomhederne i TCNE sidste år for cirka 12 milliarder danske kroner og fik et overskud på omkring ti procent.

Kuratorerne i konkursboet efter Thomas Cook, the Official Receiver, solgte sidste uge Thomas Cooks 555 britiske rejsebutikker til Englands største, privatejede rejsekoncern, Hays Travel.

Bød milliarder for TCNE
Triton tilbød i maj i år at købe den nordiske del af Thomas Cook Group, der også på det tidspunkt var i store økonomiske problemer. Sky News skrev i maj, at Triton ville købe Norden-delen af Thomas Cook-gruppen for “flere hundrede millioner pund,” altså et uoplyst milliardbeløb i danske kroner.

Triton købte i slutningen af sidste år hollandske Sunweb Group, der blandt andet har charterrejsebureauet Sunweb i Danmark. Triton har ifølge sin hjemmeside investeringer for næsten 100 milliarder kroner i 37 mellemstore virksomheder i blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Tyskland med i alt 83.000 medarbejdere.

Relaterede artikler:

Første tilbud på overtagelse af Spies

Thomas Cooks 555 rejsebutikker solgt til konkurrent

Stor europæisk rejsefusion