Underskriftsceremonien ved Tritons køb af Corendon gennem Sunweb Group. (Foto: Sunweb/PR)

Stor europæisk rejsefusion

Triton køber via Sunweb touroperatørvirksomheden i Corendon Holiday Group og udvider den paneuropæiske rejsekoncern, der snart kan blive endnu større.

Den svenske kapitalfond Triton er undervejs med at skabe en europæisk rejsegigant. I februar overtog man den hollandsk-schweiziske rejsekoncern Sunweb Group, og nu fusioneres Sunweb med dele af Corendon Holiday Group.

Det er Corendons touroperatørvirksomhed i Belgien og Holland, der indgår i aftalen sammen med back-office funktionerne i Tyrkiet samt flyselskabet Corendon Dutch Airlines. I aftalen indgår også varemærkerne Karin´s Choice, Maris Life, Stip og GOfun, mens Corendon-flyselskaberne i Tyrkiet og Malta ikke er en del af transaktionen.

Corendon Holiday Group blev etableret i 2000 af Atilay Uslu og Yildray Karaer og havde i 2018 en omsætning på 515 millioner euro, eller hvad der svarer til næsten 3,9 milliarder danske kroner. Samlet var der sidste år omkring 750.000 rejsende fra Holland og Belgien.

“Rejseværdikæden ændrer sig, og Corendon har bevist, at dets position og forretningsmodel er fleksibel og vinder i dette komplekse miljø. Iværksætter-DNA´et og den fælles mission hos både Sunweb og Corendon om at levere den bedst mulige ferieoplevelse til kunderne, vil sikre os, at vi vil fortsætte med at udvide vores position på det europæiske rejsemarked. Som ejere stræber vi efter at bevare kulturen i både Corendon og Sunweb for at sikre et godt sted at arbejde,” siger Per Agebäck, der er porteføljeansvarlig hos Triton.

Paneuropæisk rejsearrangør
Sunweb Group er i dag en af de større rejsekoncerner i Europe. Hovedkvarter og administration ligger i Rotterdam, mens produktionsafdelingen er placeret i Zürich. Herudover er der en afdeling for IT og udvikling i spanske Girona, mens der er salgskontorer i vigtige europæiske markeder som Holland, Belgien, Danmark, Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland og Frankrig.

Sidste år rejste omkring en millioner gæster med Sunweb, der en onlinevirksomhed uden fysiske salgskontorer og med 500 ansatte i de administrative funktioner tillige med 400 rejseledere på destinationerne. Omsætning landede i 2018 på 600 millioner euro – eller godt 4,5 milliarder kroner.

I 2018 rundede Sunweb i Danmark for første gang 100.000 gæster, hvilket svarer til 8,9 procent af det danske chartermarked. Dermed er Sunweb den femtestørste danske charterarrangør efter Spies, Apollo, TUI og Bravo Tours.

Har øje til nordiske Thomas Cook-aktiviteter 
Snart kan Sunweb Group dog blive meget større i Skandinavien. Triton har nemlig afgivet bud på den nordiske del af den gældsplagede britiske rejsekoncern, Thomas Cook Northern Europe.

Thomas Cook Northern Europe består af Ving og Globetrotter i Sverige, Ving i Norge, Spies i Danmark og Tjäreborg i Finland. Herudover indgår Thomas Cook Airlines Scandinavia og hotelselskabet Hotels & Resort også i den nordiske del af koncernen med hotelkæderne Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club og Sunprime Hotels. Årligt rejser 1,6 millioner gæster med Thomas Cook-selskaberne i Norden.

 

Relaterede artikler:

Mulig køber til Spies og Thomas Cook Airlines

Rejsebureau øger omsætning med 40 millioner kr.

Sunweb lander stor fremgang