Et af Grækenlands populære rejsemål er Lesbos; foto: Spies.

Spies konsoliderer førstepladsen i Danmark

Spies er sammenlagt Danmarks største rejsearrangør i de seneste 12 måneder, men TUI har måttet afgive andenpladsen til en konkurrent.

Markedstallene fra Rejsearrangører i Danmark (RiD), der er de store charterarrangørers brancheforening, plejer normalt at blive offentliggjort efter kalenderårets afslutning. Flere af medlemmerne har dog ønsket en årlig opgørelse, der følger sæsonerne, så nu har foreningen for første gang valgt at offentliggøre tallene for perioden 1. oktober til den 30. september.

Tallene viser, at Spies fortsat er størst i Danmark. Rejsearrangøren sendte 273.699 gæster på ferie i perioden, og det var en fremgang på fem procent i forhold til samme periode året før. Derimod blev TUI (tidligere Star Tour, red.) overhalet af Apollo, der således ifølge statistikken er blevet næststørste rejsearrangør i Danmark. 

Apollo havde i perioden 175.747 gæster på rejse, mens 175.160 rejste med TUI. Forskellen mellem Apollo og TUI var således sølle 587 passagerer, men hvis man isoleret set kigger på de rendyrkede charterrejser uden brug af rutefly, så er TUI stadig næststørst med 169.719 gæster foran Bravo Tours og Apollo.

Markedstal for perioden 1. oktober 2017 – 30. september 2018

RiD-markedstal for perioden 2017/18.

Sidder på 25 procent af markedet
Hos Spies er man godt tilfredse med, at være blevet valgt af næsten 25 procent af samtlige 1,1 million rejsende, der i perioden købte rejser hos RiD-medlemmerne.

“Vi er glade og stolte over, at vi har styrket vores position som markedsleder. Vi er nu er 56 procent større end nummer to på markedet, Apollo, der har skubbet det tidligere Star Tour, nu TUI, ned på en tredjeplads foran Bravo Tours. Det er den historisk største forskel på nummer  et og to i Danmark. For fem år siden var forskellen på blot otte procent,” siger administrerende direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Det er blandt andet en stor stigning i rejser med rutefly til storbyer og eksotiske rejsemål, der er baggrunden for den markante fremgang. Herudover har Spies et tydeligt fokus på at udvikle egne unikke hotelkoncepter, der er målrettet mod familier og voksen, og det falder åbenbart i kundernes smag.

 

Relaterede artikler:

Nyt medlem i charterbureauernes forening

Spies har stor vækst med rutefly

TUI vil atter være størst i Danmark