Står det til Spies og Too Good To Go skal lokale kunne spise overskudsmad fra køkkenerne på en række af rejsearrangørens hoteller. Først i Spanien og sidenhen potentielt andre destinationer.
Omdrejningspunktet for et nyt pilotprojekt fra Spies og Too Good To Go er at få videreformidlet de madrester, som sædvanligvis ellers bare ville gå til spilde. Samarbejdet omfatter flere af de hoteller, hvor den danske rejsearrangør sender kunderne på ferie.
Too Good To Go står bag en app med samme navn, der fungerer som en platform, hvor brugerne har mulighed for at købe overskydende mad fra restauranter samt butikker i lokalområdet og på den måde kan bidrage til at mindske madspild.
Selskabet blev for alvor kendt blandt den brede befolkning, da stifterne dukkede op i sæson to af det populære DR-program Løvens Hule, hvor de dog endte med at takke nej til flere tilbud om investeringer fra panelet og i stedet valgte at finde yderligere kapital på anden vis.
Skal være til gavn for flere
Nu er Too Good To Go blevet indført på Spies’ hoteller Sunprime Waterfront og Sunprime Pollensa Bay på Mallorca, hvor lokale brugere af app’en derfor har mulighed for at købe en såkaldt lykkepose, der indeholder mad, som ikke er blevet spist af gæsterne på hotellerne.
I Spanien er Too Good To Go allerede forholdsvis veletableret, da app’en – ifølge Spies – har seks millioner brugere i landet. Planen er, at samarbejdet mellem de to virksomheder skal udvides således, at man på sigt dækker alle Spies’ rejsemål i Spanien samt eventuelt også andre destinationer.
”Indsatsen mod madspild er vigtig – og i Spies ønsker vi at bidrage ved at sikre, at alt den gode mad, som vi producerer, hvoraf der ofte vil være lidt i overskud, kan komme flest mulige til gavn,” udtaler kommunikationschef Sofie Folden Lund fra Spies.
Ser frem til at udbrede samarbejdet
Ifølge Folden Lund flugter pilotprojektet med andre initiativer, som Spies har involveret sig i.
“Alene inden for det seneste år har vi i Spies indgået partnerskaber med World Animal Protection for at sikre dyrevenlige rejseoplevelser, med Red Barnet for at støtte op om børns rettigheder og med forskellige samarbejdspartnere inden for udvikling af syntetisk flybrændstof.”
Heidi Boye, der er landechef for Too Good To Go i Danmark, slår fast, at hun håber, samarbejdet med Spies vil føre til, at andre aktører i rejsebranchen følger efter og slår et slag for at mindske mængden af mad, der ellers går til spilde.
“Vi er glade for det nye partnerskab med Spies, som vi ser frem til at udbrede til endnu flere rejsedestinationer. Jeg håber, at Spies som Danmarks førende rejsearrangør kan inspirere andre virksomheder i rejsebranchen til også at mindske deres madspild.”
Relaterede artikler:
Dansk hotelkæde øger kamp mod madspild