St. Patrick og O’Leary gik fejl af hinanden

ryanairMANDAGSKLUMME: Ryanair vil også begynde at flyve oversøisk, nej ikke alligevel – og så dog! Så forvirrende kan budskabet bliver, når irerne fejrer St. Patricks dag.

Af Ejvind Olesen

Midt i al balladen om et par flyvninger til København var der også dramatik på hjemmebane i Dublin.

Mandag meddelte flyselskabet i Financial Times, at man også vil begynde at flyve oversøisk til 12-14 destinationer i USA, åbenbart efter Norwegian modellen. Michael O’Leary sagde, at man først skulle have bestilt de rigtige fly og vente på levering, det kunne nok ikke blive før om tre til fire år.

Til gengæld ville der blive et mindre antal pladser til 10 Euro eller ca. 75 kr. For de fleste ville det dog nok blive lidt dyrere! Helt tonen, vi kender fra Ryanair.

Næste dag var det St. Patricks dag, og da er der ikke mange irere, der foretager sig noget fornuftigt. Imens spredte budskabet sig med lynets hast – ikke mindst i USA. Tænk, nu kan man snart flyve til Europa for det samme, som man betaler for en drink på en bar i New York. De mange irske politibetjente, som gik parade på 5.th Avenue var allerede begyndt at glæde sig, mens de indvendigt nynnede ”When irish eyes are smiling”.

Først sent på St. Patricks dag, tirsdag, meddelte bestyrelsen, at der bestemt ikke var planer om at lade Ryanair flyve oversøisk. Det hele skyldes en ”misinformation”. Hvem der bar skylden for den er lidt uklart, men marketingdirektør Kenney Jacobs nævntes i forbifarten. Uden at nogen kan fortælle, hvad han lavede på St. Patricks dag.

Og hvor var mon O’Leary himself? Han har nemlig tidligere sagt, at Ryanair ville begynde at flyve oversøisk til fantastiske lavpriser. Nu siger hans bestyrelse det modsatte.

Eller gør den? Nu lyder det nemlig fra det irske hovedkvarter, at planerne om oversøiske flyvninger om et par år er gode nok. Det skal bare være et datterselskab med et helt andet brand.

Måske var det en god ide i nærmeste fremtid at koncentrere sig om, hvad der sker på nærmarkedet i København, hvor den danske base med Ryanair åbner i denne uge. I første omgang med tre ruter – Eller er det måske også en fejltagelse?