Stansted og Gatwick skal sælges

Det er resultatet af den undersøgelse, som den britiske konkurrence kommision har gennemført efter årelang kritik af BAAs monopolstatus, som forsinker modernisering og udbygning til skade for kunderne.

Formand for undersøgelsesgruppen Christopher Clarke siger, at det også har resulteret i investeringer, som ikke kommer kunderne til gode og at noget tilsvarende gælder for en lang række flyselskaber.

 

Kommisionen har fundet store problemer på BAAs syv lufthavne – alle med relation til monopolet. Der henvises til, at en række af de problemer, der er opstået omkring Heathrow, Gatwick og Stansted, næppe ville have eksisteret, hvis der var åben konkurrence iblandt dem.

Rapporten nævner også de store forsinkelser på Heathrow og lufthavnens ringe standard, som menes at skade Englands omdømme.


Ikke uventet afviser BAAs CEO Colin Matthews undersøgelsens resultater. Han siger, at man vil kræve, at regeringen dokumenterer, hvorledes undersøgelsens resultater kan hænge sammen med de betingelser, man er udsat for under regeringens økonomiske regulering.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.