Star Tour indsætter flere feriefly

Cimber Sterlings konkurs har betydet telefonstorm hos Star Tour. Folk ringer både for at få informationer om, hvordan de er stillet efter konkursen, men også i høj grad for at sikre sig en sommerrejse som erstatning for den tabte, oplyser bureauet. Derfor opruster Star Tour både fra København og Jylland.

 

”Vi kan se, det er nødvendigt at indsætte ekstra kapacitet for at efterkomme den efterspørgsel, Cimbers konkurs medfører. Indtil videre er det lykkedes os at skaffe tre ekstra fly, København-Kreta og Billund og Aalborg-Tyrkiet, men vi arbejder fortsat på at skaffe flere, gerne til Cypern, Sicilien og Mallorca,” siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour Danmark, og tilføjer:

 

”Konkurser som denne og Spanairs i januar, gør folk utrygge, og charterbranchen mærker, hvordan folk mere og mere får øjnene op for den tryghedsgaranti, vi giver. Det er en meget kedelig og dyr oplevelse, at have mistet sommerferien, når man ikke er dækket af konkurssikringer.”

 

Spies hjælper berørte gæster med Cimber Sterling-fly.
I den kommende tid har Spies ca. 1.100 gæster, der skulle være fløjet på individuelle ferier med Cimber Sterling. Rejserne skulle i stor stil gå til bl.a. Barcelona, Rom og Malaga.

Spies, Danmarks største ferierejsearrangør, oplyste torsdag, at man vil sikre ferien for samtlige Spies’ Cimber Sterling gæster – også rejserne for de, der kun har købt selve flyrejsen hos Spies.
 
Det samme gjorde Spies, da Spanair og Malev gik konkurs tidligere i år. Det kommer til at koste et millionbeløb, men Spies ønsker at skabe tryghed for de danskere, der køber deres rejse hos en seriøs rejsearrangør.

 

Charterselskabernes brancheforening, RID (Rejsearrangører i Danmark), oplyser, at Cimbers konkurs ingen konsekvenser får for rejsende, som har købt en rejse hos en af de rejsearrangører, der er medlem af RID.

 

”De gæster, der skulle have fløjet med Cimber Sterling, bliver tilbudt at flyve med et andet flyselskab og kommer på ferie. En række af vores medlemmer har tilknyttet flyselskaber og kan dermed tilbyde kapacitet, hvor der mangler, både til medlemmer og ikke-medlemmer,” siger Stefan Vilner, nytiltrådt formand for RID – og til daglig adm. direktør i Kuoni Danmark, som tæller Apollo og Falk Lauritsen.

 

”Danskerne ved, hvilken tryghed i rejsen, der følger med, når man køber rejse hos en veletableret rejsearrangør frem for at pakke rejsen selv. Man ønsker ikke at gamble med årets ferierejse, derfor skal man være sikker på at komme af sted som planlagt.
Det afspejler sig også i antallet af pakkerejser i den danske charterbranche, som trods finanskrisen er steget markant de seneste år. 2011 var ingen undtagelse med en stigning i forhold til året før på ca. 6 pct. I alt rejste ca. 1.250.000 på charterferie i 2011,” siger Stefan Vilner. 

 

RID 12 medlemmer står for ca. 85 % af samtlige charterrejser med fly ud af Danmark. En række af RID’s medlemmer arrangerer tillige ferierejser med rutefly.
Medlemmer af RID: Apollo, Atlantis Rejser, Bravo Tours, Club La Santa, Falk Lauritsen, Folkeferie.dk, Primo Tours, Spies, Star Tour, Ung Rejs, Århus Charter og Detur.

 

Tyrkiet Eksperten, Danmarks femtestørste charterbureau, er ikke med i RID.

Skrevet af redaktionen