Hertz har bestilt 65.000 elbiler fra Polestar. (Foto: Polestar | PR)

Starter levering af 65.000 elbiler til Hertz

I fremtiden får kunderne mulighed for at vælge en svenskproduceret elbil, når de lejer et køretøj hos Hertz i blandt andet Europa og Nordamerika.  

I april i år kom det frem, at biludlejningsvirksomheden Hertz havde afgivet en ordre på 65.000 elbiler fra den svenske bilproducent Polestar. Nu oplyses det, at leverancerne af de første køretøjer er blevet påbegyndt.

Det drejer sig om den såkaldte mellemklassebil Polestar 2. Hos Hertz skal bilerne både benyttes til udlejning i eksempelvis Europa og Nordamerika, men de vil også blive en del af et koncept, hvor omdrejningspunktet er delebiler.

Ifølge Polestar repræsenterer de 65.000 biler til det globale biludlejningsfirma ”en af de største enkeltordrer på elbiler nogensinde”, og efter planen vil de blive leveret til Hertz i løbet af de næste fem år.

En spændende milepæl
Thomas Ingenlath, der er koncernchef for bilproducenten, slår fast, at samarbejdet med Hertz blandt andet er vigtigt, fordi det vil fungere som et udstillingsvindue, hvor kommende kunder og andre får mulighed for at stifte bekendtskab med virksomhedens biler.

“Vores partnerskab med Hertz er en spændende milepæl, der bidrager til at accelerere væksten yderligere og giver mulighed for, at et betydeligt antal potentielle nye kunder kan opleve en elbil for første gang, og det bliver en Polestar.”

Polestar, der er grundlagt af Volvo Cars og Geely Holding, har en ambition om at øge det årlige salg til 290.000 biler inden udgangen af 2025, og ifølge selskabet er der i øjeblikket 55.000 biler af mærket på vejene i 25 forskellige markeder.

Får flere forskellige modeller i flåden
Det vil dog ikke alene være Polestar 2, som kunderne i fremtiden kan leje hos Hertz. Aftalen omfatter også virksomhedens model ved navn Polestar 1, som er en sports-GT, der er udstyret med benzin- såvel som elmotor.

I puljen af de 65.000 elbiler vil der også være nye modeller, som endnu ikke er på markedet. Polestar oplyser, at det blandt andet vil dreje sig om den elektriske SUV kaldet Polestar 3, der først får verdenspremiere i oktober i år.

“Vi er glade for at kunne tilføje den første levering af Polestar-biler til vores flåde og udvide mulighederne for, at Hertz-kunder kan nyde oplevelsen af at køre i en elbil,” lyder det fra direktør Darren Arrington fra Hertz’ afdeling for Revenue Management & Fleet Acquisition.

Fra årsskiftet skifter Hertz i øvrigt primær franchisetage i Danmark. Den rolle har de seneste tyve år været varetaget af First Rent A Car (FRAC), men fra den 1. januar 2023 tilfalder titlen Via Biler Udlejning. FRAC fortsætter dog som franchisetager for Hertz i Sverige, Norge og Finland.

 

Relaterede artikler:

Ny dansk Hertz-partner har store forventninger

Hertz skifter franchisepartner i Danmark

Hertz køber yderligere 65.000 elbiler