Statsminister Lars Løkke Rasmussen foran Bella Center efter sin tale på Horestas Årsdag, flankeret af til venstre Horesta-formand, Jens Zimmer Christensen, og Allan Agerholm, næstformand i Horesta og til daglig koncernchef i BC (Bella Center) Hospitality Group. Foto: Henrik Baumgarten.

Statsminister i topform til Horestas Årsdag

Horestas Årsdag satte med 640 tilmeldte deltagerrekord. Dagen i Bella Center blev åbnet af Lars Løkke Rasmussen i højt humør – han sagde dog også, at Airbnb ikke skal være “en klam skattefidus.”

”Siden jeg blev statsminister for anden gang (i 2015) har Storbritannien besluttet sig for at melde sig ud af EU (Brexit), Trump er blevet præsident i USA – og den hjemlige opposition har nu tre statsministerkandidater. Men jeg kommer gerne igen næste år til Horestas Årsdag – i min nuværende kapacitet.”

Sådan lød nogle af statsminister Lars Løkke Rasmussens muntre åbningsreplikker, da han torsdag for anden gang åbnede Årsdagen hos Horesta, branche- og arbejdsgiverforening for store dele af det danske hotel-, restaurations- og turismeerhverv.

Heldagsarrangementet, der i år blev holdt i Bella Center, havde samlet 640 nøglepersoner fra branchen, hvilket er ny rekord for Horestas Årsdag.

Deltagerne blev ved ankomsten om morgenen budt velkommen af Horestas administrerende direktør, Katia K. Østergaard, og bestyrelsesformand, hoteldirektør Jens Zimmer Christensen.

Jens Zimmer Christensen noterede i sin velkomst til de mange fremmødte. ”Der er masser af muligheder i vores erhverv. Vi ser blandt andet højere levestandard mange steder i verden og dermed øgede muligheder for at rejse, blandt andet takket være billigere flybilletter,” sagde Horesta-formanden og mindede om, at hvert 10. job i Danmark siden 2008 er skabt af Horestas medlemmer. Horestas næsten 2.000 medlemmer har en samlet årlig lønsum på 8,2 milliarder kroner.

Temaet for årsdagen var ”Ever Changing Tomorrow” med blandt andet fokus på digitalisering gennem en række indlæg fra indbudte talere. Og i sin velkomst sagde Katia K. Østergaard: ”Vi skal bruge teknologien smart.”

Hun introducerede også statsminister Lars Løkke Rasmussen og sagde: ”Tusind tak til regeringen for den måde, I arbejder med vores erhverv på – selv om vi ikke altid er enige om hastigheden.”

”Omfavn forandringerne”
I sit indlæg glædede statsministeren sig over væksten i den danske økonomi med stadig flere i arbejde i alle landets kommuner.

Til de fremmødte sagde Lars Løkke Rasmussen: ”Regeringen er naturligvis også opmærksom på, at jeres erhverv mangler hænder til opgaver, der skal løses.”

Statsministeren tog også fat på en af hotelerhvervets største udfordringer, Airbnb. ”Deleøkonomien har fået fat med for eksempel Airbnb – men det hjælper ikke at kæmpe imod, men at omfavne forandringerne,” sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede:

”Vi fik tidligere i år en politisk aftale på plads i Folketinget om Airbnb så det ikke er en klam skattefidus, men nu har automatiske indberetninger til SKAT om indtægter fra udlejning. Det er ikke en perfekt aftale, men et skridt i den rigtige retning.”

Den kendte rejseguide Lonely Planet placerede for nylig København som nummer et over storbyer, den anbefaler at besøge i 2019. Dette havde statsministeren også med i sin tale. Han roste København for at være et pulserende åndehul med sin blanding af historie og en grøn fremtid.

Ligeledes kom Lars Løkke Rasmussen ind på VisitDenmark som han roste for ”en stærk og nytænkende markedsføring af Danmark. Også ud fra en erkendelse af, at turisterne kommer ikke af sig selv. Vi har udfordringer med vækstraten (af udenlandske turister, red), men generelt gør branchen det godt,” sagde statsministeren.

Relaterede artikler:

Horesta sætter fokus på digitalisering

Airbnb ser stor stigning i Danmark

Atter milliardoverskud hos danske hoteller