Stockholm med Gamla Stan i forgrunden – Wikipedia-foto: Jonatan Svensson Glad.

Stockholm styrker sit destinationsudviklingsselskab

Visit Stockholm nedlægges – i stedet skal funktionen indgå i nyoprettede Stockholm Business Region, der skal samle offentlige organisationer som styrker erhvervs- og destinationsudvikling.

Fra 2024 etablerer den svenske hovedstad en samlet offentlig virksomhed for byens erhvervsliv og destinationsselskab. Tre virksomheder bliver til én under navnet Stockholm Business Region.

Det betyder samtidig formel lukning af den svenske hovedstads modsvarighed til Wonderful Copenhagen, Visit Stockholm, samt Invest Stockholm. Sidstnævnte har mottoet: ”Stockholm – The Capital of Scandinavia.”

I en pressemeddelelse siger Staffan Ingvarsson, direktør for Stockholms Business Region: ”I en hastig foranderlig verden må vi samle ressourcerne og finde på nye løsninger for at skabe de bedste forudsætninger for Stockholm. Med Stockholm Business Regions nye virksomhedsstruktur kan vi effektivisere og skabe en mere kraftfuld organisation for sammen med erhvervslivet at stå stærkere med end endnu stærkere, konkurrencekraftig og attraktiv Stockholms-region.”

Mens Staffan Ingvarsson fortsat skal være administrerende direktør for Stockholm Business Region, bliver Caroline Strand, den nuværende administrerende direktør for Visit Stockholm i stedet vicedirektør for Stockholm Business Region.

Skal fortsat arbejde for Stockholm som rejsemål
Stockholm Business Region vil også fremover i sit nye set up udvikle og markedsføre Stockholm som etablerings- og besøgsdestination ved at arbejde for at Stockholm skal tilbyde de bedst mulige forudsætninger, oplyses det.

For at Stockholm skal blive mere internationalt konkurrencedygtig og imødekommende overfor erhvervsinvesteringer, vil Stockholm Business Region styrke sin profilering af Stockholm for at tiltrække mere international business. Det skal blandt andet ske med forstærket international promovering af mulighederne i Stockholm, herunder regionens erhvervsklima og udbud af tjenester og ydelser, arbejdskraft og så videre.

I øvrigt viste en ny analyse fornylig, at siden 2018 er det gået tilbage for tilgængeligheden i Arlanda og de andre lufthavne, der betjener Stockholm og området omkring. Visit Sweden fortæller, at antallet af flyvninger og flyruter til storlufthavnen er faldet med 25 procent mellem 2018 og 2023.

Det drejer sig både om den direkte tilgængelighed, der defineres som antallet af ugentlige flyvninger til og fra Arlanda, men også den indirekte tilgængelighed, hvor flyvningen omfatter en mellemlanding i en anden lufthavn.

Det er blotlagt i en analyse, som er foretaget af konsulenthuset Copenhagen Economics og hollandske SEO Economic Research på foranledning af Visit Sweden, Region Stockholm og Swedavia, der driver Stockholm-Arlanda og ni andre lufthavne i Sverige.

 

Relaterede artikler:

Analyse: Stockholm er blevet mindre tilgængelig

Swedavia: Har mistet hver tredje indenrigspassager

Beyonce-koncerter gav fyldte hoteller i Stockholm