Øresundsbroen: (Foto: Wonderful Copenhagen)

Større turismevækst i Danmarks nabolande

Trods vækst i antallet af overnatninger i de fire første måneder af 2018, er antallet af udenlandske turister større i nabolande som Norge, Sverige og Tyskland.

Isoleret set kan dansk turisme umiddelbart være tilfreds med en vækst i antallet af overnatninger på 2,9 procent i de første fire måneder af 2018.

Men det er danskerne, der trækker væksten, idet væksten i antallet af udenlandske overnatninger kun var på 2,7 procent. Det viser de seneste overnatningstal fra VisitDenmark. Samlet var der 9.882.876 overnatninger i danske hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og feriehuse fra januar til april, og 4.466.102 af disse hidrørte fra udenlandske besøgende.

Det er især Tyskland og Sverige, der trækker væksten med en fremgang på henholdsvis 5,2 og 6,0 procent. Derimod har der været færre gæster fra Norge, Storbritannien, Holland og USA. Specielt de hollandske gæster har vendt Danmark ryggen med en tilbagegang på 28,9 procent til i alt 170.497 besøgende.

Bekymring hos Dansk Erhverv
Selvom der samlet set er vækst, er der hos Dansk Erhverv bekymring over, at der tabes markedsandele til vores nabolande. Vækstraterne i udenlandske turister er i samme periode mere end dobbelt så høje i Norge, Sverige og Finland, og i Tyskland har man taget imod 4,7 procent flere turister.

“Vi skal have styrket destinationerne, og den seneste aftale med regeringen og KL om at samle den lokale turismefremme i 15 til 25 destinationsselskaber er et vigtigt skridt i retning af at skabe nogle stærke og slagkraftige destinationer, som kan være med til at tiltrække turister til landet,”  siger fagleder for turisme, Sune K. Jensen fra Dansk Industri.

Hos Dansk Industri kan man dog glæde sig over, at væksten i det vigtige tyske marked var på hele 5,2 procent.

“Det er positivt, at vi fastholder den positive udvikling på det tyske marked. Væksten på det tyske marked viser, at de seneste års målrettede bearbejdning af det tyske marked har båret frugt,” fastslår Sune K. Jensen.

 

Relaterede artikler:

Værdifuld Skagen-turisme har mistet overnatninger

Færre destinationsselskaber skal fremme turismen

Mangler 150 millioner offentlige turismekroner