Størst vækst på London

heathrow lufthavn fly

LUFTFART: London-lufthavnene fortsætter med at være største destination til og fra København. Mens der var små vækstrater på de fleste af de 10 største lufthavne sidste måned til og fra København, var væksten markant stor på London. Største fald så indenrigsruten til Aalborg Lufthavn.

Sidste måned var der næsten 188.000 rejsende til og fra København fra de London-lufthavne, der dækkes fra København: Gatwick, Heathrow, Luton og Stansted. Københavns Lufthavn mangler stadig rute til London City Airport – både British Airways og SAS har forgæves forsøgt.

Ruterne mellem København og London flyves af British Airways, Easyjet, Norwegian, Ryanair og SAS. De 188.000 passagerer var en stigning på næsten 16 pct. sammenlignet med september sidste år.

Nr. to på Københavns Lufthavns Top 10 sidste måned var Stockholm med 148.000 rejsende, et fald på 1,8 pct., mens Oslo var nr. tre med 135.000 rejsende, en nedgang på sølle 0,1 pct.

De øvrige lufthavne sidste måned på Københavns Top 10 over sine største ruter var: Amsterdam, Paris og Aalborg, der så største fald på listen med en nedgang på 9,4 pct. som følge af færre udbudte flysæder fra de to aktører, Norwegian og SAS.

Herefter fulgte Helsinki, Frankfurt, Berlin og Rom. Den italienske hovedstad er ny på Københavns Lufthavns Top 10-liste. Der var sidste måned 55.900 rejsende, en stigning på 3,3 pct. i forhold til september sidste år, formentlig fordi Ryanair for nylig åbnede ny rute fra Rom til København.

Top 10-ruterne i Københavns Lufthavn havde sidste måned i runde tal 960.000 af lufthavnens 2,5 mio. passagerer.