Fra sidste års Nordic Meetings & Events Expo, messen gennemføres i dag, onsdag, og i morgen med blandt andet stort fokus på coronasikkerhed. Foto for Kursuslex: Chad T. Charlton, CTC Photography.

Største rejsebrancheevent under coronakrisen

Der er indbudt halvt så mange som normalt til Nordic Meetings & Events Expo onsdag og torsdag i København. Over 1.000 mødeplanlæggere kan møde 203 udstillere fra MICE-branchen.

For at begrænse antallet af personer i Forum i København har Kursuslex, arrangøren af fagmessen Nordic Meetings & Events Expo 2020, NMEE, i år på grund af coronakrisen kun inviteret det halve antal besøgende i forhold til sidste år.

Ikke-udstillende leverandører til møde- og eventbranchen samt studerende er ikke indbudt i år.

Men 1.090 mødeplanlæggere og andre med tæt relation til møde- og eventbranchen er tilmeldt. De kan over de to dage i Forum møde 203 udstillende virksomheder fra MICE-branchen (Meetings, Incentives, Conferences og Events) fordelt på 150 stande.

Myndighedernes sikkerhedsregler for messeaktivitet er de samme som de, der gælder ophold i indkøbscentre.

På NMEE-messen bærer alle deltagere et navneskilt, der blandt andet indeholder en chip, der sammen med antenner i udstillingshallen måler, hvor mange gæster der er samlet i den store hals områder. Samles for mange på ét sted, kan det hurtigt signaleres via højtalerne, at man bør spredes. Samtlige gæster, udstillere og crew er registreret i tilmeldingsdatabasen til en eventuel smitteopsporing.

”Med færre indbudte deltagere bliver der meget mere stille end normalt. Vi har meget fokus på god plads, alle i branchen vil så gerne dette, at nu skal vi i gang igen. Ved indgangen får alle udleveret mundbind og engangshandsker, vi har et coronateam der hele tiden går rundt og spritter af, der er masser af spritapparater. Vi overholder alle myndighedsregler og lidt til,” siger administrerende direktør for Kursuslex, Christian Guldager, til STANDBY.dk

Med på en kigger
Som noget nyt streames dele af NMEE-messen via særlige link til forhåndsregistrerede. 135 har tilmeldt sig digitalt, hvor de kan se en del af foredragende samt interviews med nogle af udstillerne og mødeplanlæggerne.

“Nogle har af forskellige grunde ikke mulighed for at være fysisk til stede. Deres firma kan have forbud mod sociale aktiviteter eller de sidder i den anden ende af landet. Disse har så fået tilsendt et link,” siger Christian Guldager.

Otte priser til MICE-branchen
Ved afslutningen af onsdagens aktiviteter på NMEE uddeles Danish Meeting & Event Award 2020 i otte kategorier – årets awardshow er premieren på en sammensmækning af separate prisuddelinger fra Kursuslex og MPI Scandinavia.

Kandidaterne i hver kategori er sammensat af en fagjury, og der har via NMEE’s hjemmeside kunne stemmes på kandidaterne.

Award-priserne uddeles i disse kategorier: Best venue – Food concept, Best venue – Meeting design, Best venue – Service, Best venue – Meeting rooms; Best professionel event; Best social event; Best sustainable event og Best Young Talent.

Relaterede artikler:

Mødebookere presser sultne konferencecentre

Mødeplanlæggere har nye krav til konferencecentre

Stor dansk eventmesse udskudt til september