Pressefoto fra: Las Vegas Convention and Visitors Authority.

Stor amerikansk destination fik turistboom i 2022

Las Vegas, en af USA’s største destinationer, havde sidste år 38,8 millioner turister – en stigning på 20 procent i forhold til 2021. Hver 10. af underholdningsmetropolens turister er fra udlandet.

Las Vegas fik sidste år besøg af 38,8 millioner turister, en stigning på 20,5 procent fra 2021 – men stadig endnu ikke oppe på tallet fra 2019, året før pandemien, hvor der var 42,5 millioner turister.

Byens turistråd, Las Vegas Convention and Visitors Authority, skriver i en pressemeddelelse, at fem millioner af de besøgende sidste år kom til Las Vegas i forbindelse med fagmesser, møder og konferencer. Dét er mere end en fordobling i forhold til de 2,2 millioner på samme konto i 2021.

Turistrådet glæder sig også over, at Las Vegas, der har over 150.000 hotelværelser, sidste år havde en gennemsnitlig belægningsgrad på 79 procent; den var størst i weekender med 89 procent. I USA sidste år var hotellernes gennemsnitlige belægningsprocent 63, skriver Las Vegas’ turistråd.

Cirka 90 procent af Las Vegas’ turister er fra USA.

Milliardinvesteringer
Las Vegas Convention and Visitors Authority skriver, at væksten i turisttallet naturligvis også skyldes de ophævede coronarestriktioner. Samt at byen i det sydlige Nevada også sidste år tiltrak store megabegivenheder. Blandt andet var flere store europæiske fodboldhold på besøg til opvisningskampe, nemlig Real Madrid, FC Barcelona, Juventus, Chelsea FC og andre.

Også i år forventer Las Vegas boom i væksten, blandt andet takket være fortsatte milliardinvesteringer i for eksempel nye hoteller. Et af de store nye hoteller, der forventes at åbne i slutningen af i år, er Fontainebleau Las Vegas med 3.700 værelser, fremhæver turistrådet.

Der kommer også en ny og formentlig ikonisk bygning, MSG Sphere. Det er en nærmest kugleformet musik- og underholdningsarena til over 15 milliarder kroner og med plads til 17.500 siddende tilskuere.

 

Relaterede artikler:

Sagsanlæg mod Las Vegas-hoteller for aftalte priser

USA’s præsident kritiserer flyselskaber og hoteller

USA savner flere europæiske turister