Vikingbus er leverandør af mini-, rute og turistbuskørsel til kunder i Danmark og Europa, herunder rejsebureauer, private virksomheder, foreninger samt offentlige kunder. PR-foto.

Stor dansk busoperatør fortsætter opkøb

Landsdækkende Vikingbus udvider igen. Denne gang overtages John’s Turistfart, der dækker Lolland-Falster og Sydsjælland. Dermed har Vikingbus 840 busser og mere end 1.100 ansatte.

Overtagelsen af John’s Turistfarts 32 turistbusser og 40 medarbejdere, der alle fortsætter, er busoperatøren Vikingbus’ andet opkøb på tre måneder. I september købte Vikingbus selskabet Bedre Bus Service (BBS) med hovedkontor i Ishøj på Københavns vestegn.

Den nordiske kapitalfond Polaris ejer 60 procent af Vikingbus, resten har de fire stiftere af Vikingsbus, busselskaberne Egon’s, Larsenbus, Papuga og Papuga Bus.

John’s Turistfart blev stiftet af John Jalkirwicz i 1992. Med overtagelsen af John’s Turistfart udvider Vikingbus sin tilstedeværelse på Lolland-Falster samt Sydsjælland. Med opkøbet, der blev effektueret tirsdag i denne uge, råder Vikingbus over knap 840 busser og mere end 1.100 ansatte, oplyses det i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen siger Mogens Pedersen, administrerende direktør i Vikingbus: ”Opkøbet styrker Vikingbus’ langsigtede mål om at udbygge positionen som et landsdækkende busselskab med stærk lokal forankring. John’s Turistfart har i mange år været en vigtig aktør i sit lokalområde og er nu blevet integreret med Vikingbus.”

Langt fra færdig med opkøb
Vikingbus er ”langt fra færdig med de strategiske opkøb og ser ind i et 2022 med nye muligheder for en styrket lokal position,” oplyses det.

Alle 40 medarbejdere i John’s Turistfart fortsætter i Vikingbus. Den mest synlige forandring er udseendet på busserne, der skiftes til med Vikingbus’ blå, hvide og røde farver.

John’s Turistfart har hovedkontor i Nykøbing Falster; Vikingbus har i forvejen afdelinger i, nævnt alfabetisk, Brørup, Esbjerg, Fredericia, Kalundborg, Kolding, København, Køge, Lynge, Skjern, Skerninge, Slagelse, Vejle, Vester Vordingborg og Aarhus.

Tilbage i 2019, året før coronakrisen, omsatte Vikingbus’ daværende busselskaber for cirka 800 millioner kroner.

Relaterede artikler:

Rejsebureau øger med flere danske krydstogter

Turismen får eget departement hos Dansk Erhverv

Specialistbureau vil håndtere besøgende sportshold