Djurs Sommerland havde til dette års sæson investeret 100 millioner kroner. Til 2023-sæsonen spenderes 50 millioner kroner på tre nye attraktioner. Pressefoto: Djurs Sommerland.

Stor dansk forlystelsespark satte ny besøgsrekord

Da Djurs Sommerland søndag lukkede efterårssæsonen, sluttede også parkens 2022-sæson. Den satte ny rekord med 878.154 gæster. Der investeres 50 millioner kroner i nye forlystelser til 2023.

Djurs Sommerland – den største turistattraktion i VisitAarhus/VisitAarhusregionen med kommunerne Favrskov, Norddjurs, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus – havde sidste år 820.200 gæster. Det var rekord.

Men sidste års rekord blev slået i årets sæson, der begyndte den 30. april.

I en pressemeddelelse skriver Djurs Sommerland, at besøgstallet i 2022-sæsonen nåede op på 878.154 gæster – heraf kom 108.657 gæster til Magisk Halloween i efterårsferien. Forlystelsesparkens tredjebedste besøgstal var i 2018 med 818.000 gæster.

”Sæson 2022 placerer sig øverst på sejrsskamlen med det højeste besøgstal nogensinde. Årets investering på over 100 millioner kroner i et helt nyt temaland med 25 dinosaurer og tre nye forlystelser har vist sit værd, og har trukket børnefamilier til fra nær og fjern,” hedder det i pressemeddelelsen.

Overgået alle forventninger
I pressemeddelelsen siger Henrik B. Nielsen, administrerende direktør for Djurs Sommerland: ”Vi er enormt stolte og ydmyge over, at så mange gæster besøgte Djurs Sommerland i 2022. Sæsonen har været imponerende god.

Vores nye Dinosaurland har overgået alle forventninger, og har trukket mange nye og tidligere gæster til Djurs Sommerland.”

Da forlystelsesparken for 12 år siden for første gang holdt Magisk Halloween var der 36.312 gæster på besøg, i år blev tallet 108.657 gæster fra hele landet på ni dage, oplyses det.

Bruger 50 millioner kroner på nye forlystelser
Djurs Sommerland holder lukket de næste seks måneder og genåbner den 29. april 2023.

”Det er første dag, hvor der er lukket, og gravemaskinerne er allerede trillet ind i parken og er gået i gang med næste års nyheder,” siger administrerende direktør Henrik B. Nielsen og tilføjer:

”Vi investerer 50 millioner kroner i tre nye forlystelser i Dinosaurland, der står klar til næste sæson. Det er vigtigt for vores fortsatte attraktivitet, at der er nye oplevelser for gæsterne at komme efter. Samtidig har vi fokus på oplevelser, man kun får her i Djurs Sommerland.”

SpinOsaurus er navnet på den ene af de tre nyheder til næste år, den bliver ifølge Djurs Sommerland den eneste af sin slags i Danmark. I den nye attraktion kan gæsterne suse frem og tilbage på ryggen af et kæmpe dinosaurskelet med op til 70 km/t.

De to andre nyheder er ligeledes familieforlystelser. I Motorbike Derby kan man styre sin egen motorcykel og svinge den op i en 90 graders vinkel, mens Fossilvaskeren spinner rundt med fuld fart, lyder det fra Djurs Sommerland.

 

Relaterede artikler:

Forlystelsespark får Dinosaurland til 100 millioner

Her er destinationsselskabernes største attraktioner

Nyt kamerasystem giver Bakken præcise besøgstal