Flypassagerer – på forretnings- eller leisurerejser – kan generelt se frem til moderate prisstigninger, hedder det i ny analyse. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Stor erhvervsrejsekoncern forudser stabile flypriser

Priser på flybilletter stabiliserer sig i 2024, forudser den globale erhvervsrejsebureaukoncern Amex GBT. Der bliver mindre prisstigninger, men også fald på regionale og internationale flyruter.

American Express Global Business Travel (Amex GBT) forudser i en ny analyse – The Air Monitor 2024 Report – et mere stabilt prisleje for flybilletter i det nye år – uden store prisstigninger, men heller ikke med voldsomme prisfald, hedder det i en pressemeddelelse.

På det nordamerikanske marked, vurderer Amex GBT, vil ændringerne i priser på flybilletter holde sig på omkring én procent i forhold til det nuværende prisniveau. For rejser til Europa bliver udsvinget endnu mere, omkring 0,3 procent på business class, mens det vil falde med i snit 2,5 procent på economy.

På flyvninger i Europa ser Amex GBT heller ikke tendenser til stigende priser på flybilletter – en gennemsnitlig stigning på omkring én procent, mens priser fra Europa til Mellemøsten forudses at falde 3,5 procent på business class og 2,8 procent for rejsende på economy.

Baggrunden for vurderingen og analysen fra Amex GBT bygger blandt andet på det anslåede udbud af flysæder, inflation, forskelle på vekselkurser mellem de primære valutaer og områder som brændstoftillæg.

Tror på mindre leisuretrafik
Amex GBT-analysen har også kigget på udviklingen indenfor leisure travel, der steg i år, blandt andet fordi mange igen ville rejse efter pandemien.

Denne vækst forventes, ifølge Amex GBT, at falde næste år, hvilket også tilskrives forbrugernes generelt forhøjede leveomkostninger, der kan påvirke rejselysten negativt, lyder det fra Amex GBT. Erhvervsrejsekoncernen vurderer også, at stigende brændstofpriser hos flyselskaberne kan være med til at hæve priserne på flybilletter, hvilket kan påvirke rejselysten.

Med til at påvirke priserne på flybilletter opad, hedder det i The Air Monitor 2024 Report, er at mange flyselskaber stadig slås med betydelig gæld efter pandemien og mangel på at skaffe ny arbejdskraft, hvilket presser lønninger, og dermed billetpriser, op.

På den anden side, fremhæver Amex GBT, vil tendensen til at udskifte flyrejser med togtransport fortsætte med at eksistere og blive forstærket.

 

Relaterede artikler:
Køb af forretningsrejser måske normaliseret i 2024

Danske rejsebureaugiganter holdt housewarming

Travel managers ser færre rejser for samme penge