Stor forskel for tidspunkt med billige flybilletter

For at få de billigste flybilletter i og udenfor Europa skal der bookes 44 og 99 dage før afrejse, anbefaler Momondo. Men så enkelt er det ikke, siger den danske flyprisportal Travelmarket.dk

”Vil du have de billigste flybillet? Så skal du booke 44 dage før afrejse til en europæisk destination og 99 dage før, hvis rejsen er udenfor Europa,” lyder konklusionen i ny analyse af danskernes flysøgninger fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk

“Som forbruger kan det være svært at gennemskue, hvor tidligt man skal være ude for at få den billigste billet. Derfor gennemfører Momondo hvert år en omfattende analyse af brugernes rejsesøgninger, der kan hjælpe med at blive klogere på, hvornår det er billigst at købe billetten,” siger Momondos presseansvarlige i Danmark, Lasse Skole Hansen, i en pressemeddelelse.

Blandt rådene fra Momondo er, at når det gælder rejser indenfor Europa, så findes de billigste seks uger før afrejse og navnlig med afrejse torsdag aften. Momondos rejsestatistik viser, at flybilletten i gennemsnit er billigst, hvis den bestilles 44 dage før afrejse. Ifølge Momondo findes de bedste priser på rejser ud af Europa, hvis flybilletten bookes 99 dage i forvejen – og helst med afgang onsdag morgen.

Momondo drives af Kayak.com, et datterselskab i Booking Holdings, det tidligere Priceline Group. Booking Holdings omfatter blandt andet også mastodonten Booking.com

”Forbrugerne skal være skeptiske”
Ejer af og administrerende direktør for den danske flyprisportal Travelmarket.dk, Ole Stouby, køber ikke alle præmisserne fra Momondo-undersøgelsen.

Han siger til STANDBY.dk: ”Jeg synes forbrugerne skal være skeptiske, man kan ikke gøre tingene op så generelt og entydigt konkludere, hvornår man finder de billigste flybilletter – der er en masse afvigelser, navnlig afhængig af om man skal rejse i eller udenfor perioder med stor efterspørgsel.”

Ole Stouby tilføjer: ”Skal man afsted i sommerens højsæson, skal der ikke ventes med at booke til 44 eller 99 dage før afrejse – men for eksempel allerede når flyselskaberne offentliggør priserne.

Jeg kan nævne min familie som eksempel. Vi skulle i juli med start i Billund Lufthavn til Singapore – jeg bookede allerede billetterne i november for 4.000 kroner stykket – og kiggede på samme afgang nogle måneder før, vi skulle rejse. Da kostede præcis samme billet på samme rejserute 6.500 kroner. Så priserne afhænger generelt af udbud og efterspørgsel.”

Ole Stouby siger også, at skal man rejse på tidspunkter af året med stor efterspørgsel – som skolernes vinterferie, Påsken, skolernes sommerferie, efterårsferien samt jul og nytår – så er det typisk med at booke så tidligt som muligt for at få de billigste priser.

Relaterede artikler:

Forbrugerrådet kritiserer Google Flights

Prisgaranti ny slagmark mellem søgemaskiner

Flyprisportaler anmeldt for vildledende markedsføring